KONYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ BİNASI – KONYA

Tarihi okul Abdulaziz Mahallesi Atatürk Caddesi No 2 Meram / KONYA adresindedir. Okulumuzun yüz yıllık tarihi bir bina olması sebebiyle proje aşaması ve restore edilmesi yaklaşık 2 yıl devam etmiştir. Restorasyon faaliyetlerinin tamamlamasını müteakip, Eylül 2012 tarihinde okulumuz kendi binasına taşınmıştır. 15 Eylül 2012 tarihinde Okulun ismi “Konya Olgunlaşma Enstitüsü” olarak değiştirilmiştir. Konya Olgunlaşma Enstitüsü 22/03/2010 tarihli ve B.08.0.KTÖ.0.07.01.770/70-1246 sayılı onay ile Selçuklu Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü adı ile , 2010-2011 öğretim yılından itibaren El sanatları teknolojisi , Yiyecek içecek hizmetleri, Giyim üretim teknolojisi, Grafik fotoğraf alanlarıyla açılmıştır. Bulunduğumuz binanın restorasyon faaliyetleri nedeniyle, 2010-2012 yılları arasında, Enstitümüz geçici olarak Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim okulunda, dört alan, beş dalda eğitim öğretime başlamıştır.

KAYNAK: OKUL TANITIM SİTESİ