HACI ALİ AĞA KONAĞI – MİLAS / MUĞLA

Misarbaşı Mahallesinde yer alan Hacı Ali Ağa konağı, Mİlasın 19. yüzyıl Türk sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biridir .Konak,1868 yılında Milas eşrafından Hacı Ali Ağa tarafından yaptırılmıştır.Dörtgen planlı ve iki katlı olarak inşa edilen yapının alt katı  zahire ambarı ve zeytinyağı deposu olark üst katı ise yaşam odaları olarak kullanılmıştır.2005 yılında Milas Belediyesince aslına uygun olarak restore edilen konağın ,birinci katı günümüzde Türk karikatürünün büyük ustası, Milas doğumlu Turhan SELÇUK anısına ,Turhan Selçuk karikatürlü evi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ev´in ikinci katı ise geleneksel Milas ev yaşamını ortaya koyan anlayışla tefriş edilmiş ve ziyarete açılmıştır.

Bazı fotoğraflar internetten alıntıdır.

KAYNAK: MİLAS BELEDİYESİ