Hazireler

YUKARI CAMİ HAZİRESİ – GERMİR / KAYSERİ

Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Germir (Konaklar) Mahallesinde 427. Sokakta bulunan Yukarı Mahalle camii 18.yüzyılın sonlarında veya 19.yüzyılın başlarında inşa edilmiş olmalıdır. Caminin hemen yanında bulunan hazirenin tarihi ise bilinmiyor. İlginç mezar taşları ile ilgi çekmektedir. Hazirenin etrafı taş duvarlarla çevrilip koruma altına alınmış görünüyor. Yeni gömüler yapıldığı için bazı mezar taşları tek başına durmakta, bazılarının da gövdelerinde bulunan Osmanlıca yazılar kazınıp yeni harflerle yazılmış. Oradaki yazı tercüme edilerek mi yazılmış yoksa yeni bir kişiye mi ait meçhul. Ama yeni yazılan tarihlere bakılırsa bunların yeni kişilere ait olduğu anlaşılıyor. Asıl sahibi ise kimdir bilinmez. Güzelim mezar taşlarına yazık edilmiş. Eski mezar taşları ile yeni mezar taşları iç içe duruyor. Eski taşların üzerindeki yazılarda hiç bir tarihe rastlamadık. Onun için tarih konusunda bir bilgi yok.