GÖKYAKA KÖYÜ CAMİ – KEMALPAŞA / İZMİR

Gökyaka, İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı 48 mahalleden biridir. Kemalpaşa ilçe merkezine 14 km uzaklıktadır. Yönü Kemalpaşa’dan Torbalı istikametinin 10. Km. sinden sola doğrudur.
Gökyaka köyü cami oldukça yüksek bir zeminde yapılmıştır. Asırlık ağaçların yanlarında kırma çatısı kiremit kaplıdır. Dikdörtgen planlı cami yakın zamanda halkın katkılarıyla yapılmıştır. Minaresi tek şerefelidir. Cami içi dikkate değer bir süslemesi yoktur. Mihrap son dönem yapılı seramik kaplanmıştır. Minber ahşaptan yapılı ve gayet sadedir. Kadınlar mahfeli ve kürsüde aynı şekilde ahşaptan yapılmıştır. Caminin mihrap duvarı iki pencere ile diğer duvarları birer pencere ile aydınlatılmıştır. Caminin en ilgi çekici konusu bahçesindeki sadaka taşı ile asırlık iki ağacının altındaki mezardır.