VENEDİKTEN – TOSCALANO MODERNO’YA RESİMLER / İTALYA

TOSCOLANO MADERNO – İTALYA

Toscolano Maderno ( Toscolà Madéren içinde Garda lehçesi  bir olduğu İtalyan şehir içinde 7 661 nüfuslu Brescia ili içinde Lombardiya . Eyalet başkenti ile karşılaştırıldığında, yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta kuzey-doğu konumundadır. Brescia’da ve dolayısıyla Garda Gölü’nün batı kıyısında yer almaktadır. Alto Garda Bresciano bölge parkının bir parçasıdır. Pizzocolo Dağı bu belediyede yer almaktadır.

Toscolano ve Mader no, 1928 yılına kadar özerk belediyeler olan Toscolano akışı ile bölünmüş iki ayrı merkezdir.

Toscolano deresinin deltasında güzel ve güneşli bir konumda bulunan Toscolano Maderno belediyesi, Riviera dei Limoni e dei Castelli’de önemli bir tarihi ve ekonomik gerçekliği temsil etmektedir. Toscolano ve Maderno antik Roma kökenli iki kasaba, çeşitli ticari ve turistik otel faaliyetlerinin yanı sıra endüstriyel faaliyetlere de güveniyor. Aslına bakılırsa, buraların günümüzde hala çok aktif olan İtalyan kağıt üretiminin beşiği olduğu unutulmamalıdır; Biri yakın zamanda müzeye dönüştürülen antik fabrikaların kalıntıları, Kuzey İtalya’daki en ilginç endüstriyel arkeoloji rotalarından biri olan Valle delle Cartiere’yi işaret ediyor. Hem Maderno’da hem de Toscolano’da sanatsal değerin tanıklıkları esas olarak, antik kökenlerden kiliselerle dolu, ilgili meydanların havzalarıyla ilgilidir.

TARİH

Toscolano Lombard döneminden beri, bölge San Colombano del Priorato di Bardolino Manastırı ve San Colombano di Bobbio Manastırı’na (PC) ve Bobbio’nun büyük manastır tımarına bağlı olan Solarolo manastırının ( Manerba del Garda ) mahkemesinin bir parçasıydı.

Rahipler, ticaretin, tarımın (özellikle asma ve zeytin ağacının), balıkçılık sisteminin ve kültürünün genişlemesini destekleyerek, önemli yenilikler getirerek ve ticari yollar açarak bölgeyi müjdelediler.

Özellikle Toscolano, Roma kökenli olup, bugün mozaiklerle süslenmiş zeminin bazı kısımlarının görülebildiği ve Roma konsolosu Marco Nonio Macrino’ya ait olacak olan büyük bir villanın kalıntılarıyla tanıklık etmektedir. 1571’de kurulan ve Aziz Peter ve Paul’e adanmış Toscolano cemaat kilisesi, uzun bir süre Brescia piskoposluğunun yazlık koltuğuydu. Venedikli sanatçı Andrea Celesti’nin önemli bir resimsel döngüsünü içeriyor.

Toscolano nehri vadisinin son bölümünde, 1300’den başlayarak Avrupa’nın ilk ve en önemli yerlerinden biri olan kağıt endüstrisi gelişti . Bu nedenle vadinin bu bölümüne “kağıt fabrikaları vadisi” deniyor. Kanıt olarak, Maderno ve Toscolano belediyeleri arasında nehir sularının alt bölümü ve kullanımı ile ilgili kuralların dokuz noktada belirlendiği anlaşmanın (daha sonra bölünmüş) amaçlandığı 17 Ekim 1381 tarihli bir belge var.

Supina denilen arazide , on beşinci yüzyılın sonunda inşa edilen Supina Kutsal Alanı duruyor .

ANITLAR VE İLGİ ÇEKİCİ YERLER