TÜRKİSMUHLE’DEN – STEİNSEL’E RESİMLER – LÜKSEMBURG

STEİNSEL – LÜKSEMBURG

-Steinsel, Lüksemburg’un merkezinde bir komün ve kasaba. Lüksemburg şehrinin kuzeyinde yer alır. 2005 yılı itibariyle, komün batısında yer alan Steinsel kasabasının nüfusu 1.844’tür. Komün içindeki diğer kasabalar arasında Heisdorf ve Mullendorf bulunmaktadır.

ROMA TAPINAĞI

Geniş Roma tapınağının kalıntıları 1950’lerin ortalarında Steinsel’in yukarısındaki ormanda keşfedildi ve temelleri 1957’den 1961’e kadar kazıldı. Merkezi bir tapınak ve birkaç bitişik bina ile duvarlı bir kült alanı ortaya çıkarıldı. Kutsal bölge, MS 1. yüzyılın sonlarında, Roma malikanelerinin yoğun olarak bulunduğu Alzette vadisinin yukarısındaki bir tepede bir hacı tapınağı olarak inşa edildi. Altın çağları, 4. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanıyor. Hıristiyanlığın yayılması ve 5. yüzyılın başlarında Cermen istilalarının yol açtığı yıkımla kutsal alan terk edildi. Bu ve kazılan dört binanın ayrıntıları hakkında çok daha fazlası, Almanca ve Fransızca olarak çeşitli bilgi panellerinde yerinde bulunabilir.

KAYNAK: VİKİPEDİ, ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ

FOTOĞRAFLAR 2010 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR