ALTDORF’TAN – VİLLİNGEN SCHWENNİNGEN’E RESİMLER – ALMANYA

VİLLİNGEN SCHWENNİNGEN – ALMANYA

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan bir şehirdir. 1972 yılında Villingen ve Schwenningen şehirlerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur. 19.yüzyılda bir Avusturya şehriydi. Arkasında Kara Orman bulunur. Nüfusu 80.941’dir. 165.47 km²lik bir alana yayılmıştır ve 1 km² ye 489 kişi düşer

Nüfusun çoğunluğu Alman’dır ama pek çok İtalyan bulunur. Nüfusgeneli Hristiyan Katolik’tir.

Villingen-Schwenningen (Almanya) Bölgesinde Yapılabilecek En İyi 15 Şey

İki ayrı merkezi olan bir şehir olan Villingen-Schwenningen, Kara Orman’ın doğusundaki zirveler ve iğne yapraklı ormanlık alanlar arasında yer alır. İkisinin en büyüğü olan Villingen, efsanevi Zähring Evi tarafından kurulmuştur ve 13. yüzyıldan kalma üç kapı tarafından korunan şehir duvarları içinde bin yıllık bir tarihe sahiptir.

Schwenningen biraz daha genç ve 19. yüzyılda Avrupa’nın en iyi saat üreticilerinden biri haline geldi, şehir manzarasını kalıcı olarak şekillendiren bir zanaat. Schwenningen aynı zamanda Almanya’nın en ünlü nehirlerinden biri olan Neckar’ın da kaynağıdır ve şehrin güneyindeki sisle örtülü bir bataklıkta yüzeye çıkar.

VİLLİNGEN-SCHWENNİNGEN’DE YAPILACAK EN İYİ ŞEYLER:

1. VİLLİNGER MÜNSTER

Villingen’in eski kentindeki ağır sıklet cazibe, 50 metre yüksekliğindeki kuleleri olan yüce Gotik minsterdir.

12. yüzyılda Romanesk bir kilise olarak hayata başladı, ancak 1271’deki bir yangın, minsterin Yüksek Gotik tarzında yeniden inşa edildiğini gördü.

Bu büyüleyici kuleler, 15. ve 16. yüzyıllarda biraz sonra geldi.

Püritenler burada 19. yüzyılda sorumluydu ve bu maalesef minsterin en değerli donanımını elinden aldı.

Ancak 2006’da, güney Almanya’nın en büyüklerinden biri olan 51 çanlı carillon verildi.

Carillon, Villingen’in tarihi Grüninger çan dökümhanesine bir övgü niteliğindedir ve her gün 10:05, 12:05, 15:05 ve 18: 05’te çalar.

2. FRANZİSKANERMUSEUM VİLLİNGEN

Osianderplatz Mit Konzerthaus Franziskaner

Bu müze, Villingen’in 500 yıldan uzun bir süre sonra 1797’de dağılmış olan eski Fransisken manastırında bulunuyor.

Dinsel isme ve atmosferik ortama rağmen, müze, Villingen-Schwenningen ve Kara Orman’ın zengin insanlık tarihi ile daha çok ilgileniyor.

Keşfedilecek yedi bin yıl var ve en ilgi çekici sergilerden biri, MÖ 616’ya tarihlenen ve 1970’lerde kazılan bir Kelt prensinin yeniden inşa edilmiş mezar odası.

Ahşap oda odanın ortasındadır ve duvarlardaki vitrinlerde kıymetli kehribar mücevherler ve muskalar gibi 300 eser ve aynı zamanda tıraş bıçağı ve tırnak makası gibi günlük mutfak eşyaları vardır.

Müzede ayrıca Villingen-Schwenningen’in ünlü karnavalı, bir dizi Ortaçağ duvar halısı ve şehirde monte edilmiş bir dizi saat hakkında bir sergi var.

3. UHRİNDUSTRİEMUSEUM (SAAT YAPIMI MÜZESİ)

Schwenningen, 19. yüzyıl boyunca ve 20. yüzyılın başlarında saatlerin ve diğer saatlerin seri üretimi için bir merkezdi.

Müze, Schwenningen’deki en eski endüstriyel saat üreticisi olan 1855’te kurulan Württembergische Uhrenfabrik Bürk’ün binasında bulunuyor.

Bu marka, gece bekçileri tarafından kullanılan hassas taşınabilir saatlerde pazar lideriydi ve daha sonra demiryolu sistemleri için çalar saatler ve zaman tutma cihazları üretti.

Bürk, 80’lerde iflas etti ve fabrika, saatçilik teknolojisinin hem tarihini hem de gelişimini, aynı zamanda burada çalışan insanların rutinlerini ve refahını da hatırlıyor.

Hepsinden iyisi, yetenekli saat yapımcılarını, daha sonra müzenin dükkanında satılan, çalar saat guguklu saatler üreten iş başında görebilirsiniz.

4. MÜNSTERBRUNNEN VİLLİNGEN

Münsterplatz’da kilisenin yanında Kara Orman sanatçısı Klaus Ringwald tarafından yapılan ve 1989’da açılan bir çeşme var. Buradaki kendine özgü sekizgen heykel bronz, altın, emaye ve betondan yapılmış ve şehrin 1.000 yıllık tarihini tek bir anıt.

Sekiz kenarın her biri, yazılı tabletleri oyulmuş karakterlerle birleştiren farklı bir dönemi ele alıyor.

Bu karakterlerin her birinin etrafındaki pencere çerçevelerine yakından bakın ve Gotik’ten Rönesans, Barok ve Art Nouveau’ya nasıl değiştiklerini göreceksiniz.

5. VİLLİNGER STADTBEFESTİGUNG

Villingen haritasına bakın ve şehir duvarının nerede olduğunu bulmak çok kolay.

Kısmen sağlam iç duvarı koruyan hendek, eski şehrin etrafında neredeyse tamamen oval bir park alanı kuşağı oluşturur.

Dört kapıdan üçü hayatta kalır: kuzeyde Oberes Tor, batıda Riettor ve doğuda Bickentor.

Neredeyse aynıdırlar, 13. yüzyılın ortalarında dikilirler ve yaklaşık 20 metre yüksekliktedirler.

Bickentor, Villingen’in bir topçu kalesine dönüştürüldüğü bir zamanda, 16. yüzyılda çok daha sonra gelen bir mermiye bağlıdır.

Batı Käferbergle bölgesinde, duvardaki ahşap kaplı siperler restore edilirken, kalan kulelerin en etkileyici olanı, 14. yüzyılın sonlarından kalma ve 1500’lerden itibaren hapishane olarak kullanılan Romäusturm’dur.

6. HEİMAT- UND UHRENMUSEUM SCHWENNİNGEN

Saatler ve yerel kültürle ilgili bu müze, 1700’lerden kalma yarı ahşap bir binada, bir zamanlar öğretmenlerin barınağıydı.

Müze ilk olarak 1931’de açıldı ve Schwenningen’in tarihini birkaç açıdan ele alıyor: 1,300 yıl önce Schwenningen’e dayanan Alemanni kabilesi ve Neckar Nehri’nin kaynağını işaretleyen 16. yüzyıldan kalma taş olan kırsal evlerden iç mekanlar hakkında bir sergi var. ve Wilhelmshall’daki uzun süredir kullanılmayan tuz fabrikasından bir 19. yüzyıl at dizgisi.

Üst katta, Kara Orman’daki atölyelerden büyük bir koleksiyonla yerel saat yapımı sanatına geri dönebilirsiniz.

Ayrıca burada, ünlü saat yapımcısı Hellmut Kienzle tarafından toplanan, 1500’lerden 1800’lere uzanan ve Almanya’nın dört bir yanındaki saat üreticilerinden toplanan saatler içeren özel koleksiyon var.

7. AUSSİCHTSTURM AUF DER WANNE

Villingen’in 778 metrelik Wanne dağının doğusundaki eski kentine bakıldığında 1888’den kalma bir gözlem kulesi var. Sekizgen ayak izi, üç platform ve çelik kafes konstrüksiyonu ile kule, dönemin hiçbir şeye benzemiyor ve 30 metre yüksekliğe sahip. metre.

Kule, Villingen’de 17. yüzyıldan kalma tarihe sahip çan dökümhanesi Glockengießerei Grüninger tarafından döküldü ve monte edildi.

8. INTERNATİONALES LUFTFAHRT-MÜZESİ

Bu havacılık müzesi, Schwenningen am Neckar havaalanındaki bir hangarda bulunuyor.

Bir Birinci Dünya Savaşı dönemi Fokker Dr.

Ben, yüzlerce model uçakla birlikte, erken bir de Havilland Ghost jet motoru ve çeşitli fırlatma koltukları.

Dışarıdaki asfaltta, Demir Perde’nin her iki tarafından daha fazla piston ve jet uçağı, planör ve helikopter var.

Dikkat çeken parçalardan bazıları bir MiG-15, bir Aérospatiale Alouette II helikopteri, bir Dassault / Dornier Alpha Jet, bir F-104G Starfighter ve bir Hawker Sea Hawk’tır.

9. SCHWENNİNGER MOOS

Schwenningen’in güney kenarı, üç kilometrekarelik bir bataklık ve bataklıktır.

Şimdi bu kulağa yasak gelebilir, ancak Schwenninger Moos, bu olağandışı manzaraya bakmanıza izin vermek için ladin ve huş ağacı ormanlarından ve bir iskele boyunca bir yürüyüş yolundan geçiyor.

Schwenninger Moos’u bu kadar ilginç kılan şey, bu doğa rezervinde, çoğu nadir turba yosunu türleri olan 400’den fazla farklı bitki türünün gelişmesidir.

Ancak Schwenninger Moos, aynı zamanda bu bataklık arazisinden Ren’e 362 kilometrelik yolculuğuna başlayan güçlü Neckar Nehri’nin de kaynağı.

10. STADTPARK MÖGLİNGSHÖHE

Kuzeydeki Schwenninger Moos ile birleşen Schwenningen’in şehir parkı var.

Parkın geniş parkurları, yürüyüş parkurlarından oluşan bir ağ aracılığıyla erişilen derin ormanlarla kaplıdır.

Açıklıklarda çocuklar için bir oyun alanı, çiçek tarhları, çitler, çalılar, bir heykel yolu ve bir gölet var.

Ancak parkın en ünlü özelliği, nehrin resmi kaynağını gösteren anıt olan Neckarquelle’dir.

Gerçek Neckar yayı daha yaygın ve Schwenninger Moos’ta yüzeyler.

Ancak 2010 yılında Devlet Bahçe Şovu için yeniden tasarlanan sembolik Neckarquelle anıtı, derin yeraltından bir çeşmeye ve taş bir kanal boyunca gölete su pompalıyor.

11. BENEDİKTİNERKİRCHE

Villingen’in Benedictine kilisesi, 17. yüzyılın sonlarında, St.Petersburg’dan birkaç kilometre aşağıya inmek zorunda kalan keşişler tarafından şehirde kurulan manastırın kalıntılarıdır.

Reform sırasında Georgen im Schwarzwald.

Kilise, günün Barok mimarisine sahiptir ve Dokuz Yıl Savaşı ve İspanyol Veraset Savaşı nedeniyle 18. yüzyıla kadar tamamlanmayacaktır.

Nef 50 metre uzunluğunda ve kilise tabanından 16 metre yüksekte, galerilerle çevrili, beyaz badanalı beşik tonozlu.

Orijinal organ, Alsaslı ünlü Silbermann ailesinin iki üyesi tarafından tasarlandı ve bu, manastırların dağılmasından sonra kaldırılsa da, 2002’de sadık bir yeniden yapılanma sunuldu.

12. HUBENLOCHPARK

Villingen’in eski kentinden Riettor üzerinden ayrıldığınızda, şehrin batısında dokuz hektarlık bir parkın tepesinde yer alan Hubenloch’ta olacaksınız.

Baden-Württemberg Eyalet Bahçe Şovu (Landesgartenshow) Schwenningen’e geldiğinde, Hubenlochpark, yazın 100 çeşit gülün çiçek açtığı bir Rosarium ile dikildi.

750 metrede buranın Avrupa’nın en yüksek gül bahçelerinden biri olduğu iddia ediliyor.

Gösteriden önce eklenen bir diğer küçük cazibe ise, bu kez batıdan ve Wanne tepesi tarafından çerçevelenen Villingen’in bir başka tatmin edici manzarasına sahip olan 25 metrelik gözlem kulesi.

13. ZEHNDERSCHES HAUS

Villingen’deki Bärengasse’de, Villingen’in eski kentindeki en çarpıcı yarı ahşap eve bir göz atabilirsiniz.

Zehndersches Haus, şehrin Augustinian manastırı için 1690’da inşa edildi.

Bina hakkında sizi şaşırtacak olan şey, depo ve satış odası olarak kullanılacak olan devasa bir zemin katı ile büyüklüğüdür.

Ahşap çerçeveli üst katlar, yaşam alanlarının olması gereken yerlerdir.

Ev, 1970’te kurtarılmadan önce İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda kötü bir şekilde çürümüştü.

14. ŞEHİR RONDELL

Mauthe, Schwenningen’in sadık saat üreticilerinden bir diğeriydi ve şehirde 130 yıl boyunca ve 1970’lere kadar aynı aileden beş nesil boyunca saatler üretiyordu.

Mauthe markası 1950’lerde büyük bir onarım gerektirmeden 100.000 kilometreye ulaşan Volkswagen sahiplerine VW tarafından bir Mauthe kol saati hediye edildiğinde zirveye ulaştı.

Fabrika 70’lerde kapandıktan sonra dairesel kapılarından biri alışveriş merkezi City Rondell’e uyarlandı.

City Rondell, tek bir çatı altında Gerry Weber, Bijou Brigitte ve Esprit gibi popüler Alman perakendecilerden oluşan bir diziye sahiptir.

KAYNAK: WİKİPEDİA

FOTOĞRAFLAR 2010 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR: