MİCHAELERPLATZ ROMA DÖNEMİ ARKEOLOJİK KALINTILARI –  VİYANA / AVUSTURYA

Viyana Michaelerplatz Roma Dönemi Arkeolojik Kalıntılarının sergilendiği kazı alanı Meydanında bulunan Roma kalıntıları ise şehrin yaşını ortaya çıkarıyor.

Michaelerplatz Roma Dönemi Arkeolojik Kalıntıları, Mimar Hans Hollein, 1991 yılında Michaelerplatz’daki kompleksi tasarladı.

Orta Çağ ve modern kalıntılara ek olarak, Kohlmarkt ve Hofburg arasındaki arkeolojik kazılarda Roma kamp banliyösünün kalıntıları da bulundu.

Michaelerplatz (Aziz Michael Meydanı), Viyana’nın en Ünlü meydanlarından biridir. Meydan, Hofburg İmparatorluk Sarayı’na ve diğer önemli Viyana cazibe merkezlerine son derece yakındır. Meydanın en belirgin özelliği, Viyana’nın ilk modern binalarından biri olan Looshaus’un karşısında bulunan İmparatorluk Sarayı’nın kapısıdır.

1911’de inşa edilen Looshaus, ABD’de gökdelen mimarisinin doruğundan etkilenen çok modern bir cepheye sahip. Bu meydanda yapılan kazılar, “Roma İmparatorluğu’nun Tahkimatlı Sınırları – Tuna Sınırları (batı kesimi)” kapsamında kutsal UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.