EMİN PAŞA CAMİİ – PRİZREN / KOSOVA

Emin Paşa Camii, Kosova’nın Prizren şehrinde bulunan bir ibadethanedir. Osmanlı döneminden kalma önemli eserlerden biri sayılan Emin Paşa Camii, 1831 yılında inşa edilmiştir. Günümüzde yeniden bir tadilata uğramış bulunan ibadethane, kullanıma ve ziyarete açık durumdadır.

Emin Paşa Camii Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Osmanlı döneminin önemli eserlerinden biri olan Emin Paşa Camii, Prizren Sancak Beyi Emin Paşa tarafından inşa edilmiştir. Camii, şehrin merkezinde bulunmaktadır. Caminin duvarlarında mavi rengin çokça kullanıldığı motifler ve hepsi birbirinden farklı desenlerde çizimler bulunmaktadır. Caminin bahçesinde ise Emin Paşa’nın kabri başta olmak üzere, birkaç kabir bulunmaktadır.

Emin Paşa Camii, yakın bir zamanda tadilat ve restorasyon işlemleri ile yenilenmiştir. Cami, her vakitte kalabalık bir grup tarafından ibadet için kullanılmaktadır. Aynı zamanda ibadet saatleri dışında ziyarete açık olan caminin girişleri de tüm ziyaretçiler için ücretsizdir.