KAVALA SU KEMERİ – KAVALA / YUNANİSTAN

Roma orijinli yapı Su Kemeri (Kamares), ilk yapıldığında hem su aktarımı hem de Akropolis’in savunulması amaçları için kullanılmış. Şehre girişinizde sizi ilk karşılayan yapılar arasında yer alıyor.

Kentin simgelerinden birisi olan Su Kemeri, günümüzdeki halineyse Kanuni Sultan Süleyman’ın Osmanlı tahtında olduğu 1550 yılında getirilmiş.

Kavala’nın bugünkü en belirgin mimarisini kale ve Osmanlı zamanından kalma su kemeri oluşturuyor. Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve şehri neredeyse baştanbaşa saran tarihi su kemeri, ilk göze çarpan eserlerden birisi. Büyük su kemerine ek olarak şehrin tepesinde bulunan kale, birçok açıdan görüş noktanıza girerek “ben buradayım” dercesine insana adeta sürekli göz kırpıyor.