ZİLİNA’DAN – SİNTAVA’YA RESİMLER / SLOVAKYA

ŠİNTAVA — SLOVAKYA

Šintava, güneybatı Slovakya’nın Trnava Bölgesi’nin Galanta Bölgesi’nde bir köy ve belediyedir..

TARİH

Gelen tarihi kayıtlar köy zaman ilk olarak 1042 yılında bahsedilen Kral Peter, halefi Macaristan Stephen I, ülkesini geri kazanmak için Alman imparatoru Henry III ile birleşmiş tahtından görevden edilerek. 1041’de Kral Peter’ı deviren aristokratlar tarafından kral seçilen Kral Samuel Aba’ya karşı bir sefer başlattılar . Peter ve Henry, Pozsony’yi (şimdi: Bratislava ) ve Vah nehrinin tamamını, Šintava, Galgóc (şimdi: Hlohovec ), Bana kalelerini fethettiler ve Hron Nehri’ne kadar ulaştılar.

İkinci bir yazılı tarih raporu, 1074’teki Viyana resim kronolojisinden geliyor ve Šintava kalesinden , Kral Andrew oğlu Macaristan Kralı Salomon’un Almanya İmparatoru IV. Henry tarafından yardım edildiği yer olarak bahsediliyor . Salomon’un, Nitra’da ikametgahı olan Kral Géza’nın işgal ettiği tahtını geri alması için savaştılar . Chronicle şunları gösterir: “Ve imparator Vah nehrine geldiğinde, Solomon Šintava’dan Nitra’ya doğru üç oluşumla at sırtında sürdü”. Yerleşim, Türk vergi sayımına göre 17. yüzyılda Macar çoğunluğa sahipti.

Šintava’ da ziyaret edilecek yerler.

Nitra Kalesi