İÇMELER – MARMARİS / MUĞLA

İçmeler, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir mahalledir. Marmaris Körfezi içinde yer alır. Nüfusu 9.604’tür. Adı meşhur ve şifalı içme suyundan gelmektedir.

İçmeler, Akdeniz iklimine sahip olan bir beldedir. Kış ayları ılık ve yağışlıdır; yazları ise sıcak ve nemlidir. Temmuz ve haziran aylarında sıcaklık en yüksek seviyelerdedir. İçmeler tüm yaz boyunca ziyaret edilebilir. Fakat huzur ve sakinlik aranıyorsa ilkbahar ve sonbahar aylarında tercih edilebilir.

İçmeler, Marmaris’in bir beldesidir. Bu yüzden de ulaşım Marmaris’in merkezinden sağlanabilir. İçmeler ve Marmaris merkez arasında 8 km bulunmaktadır. Bu da yaklaşık olarak 10 dakikalık bir mesafe olduğu anlamına gelmektedir. Gün içinde merkezden kalkan otobüsler, 15-20 dakika içerisinde İçmeler’e ulaşmaktadır. Otobüsler, gece dahil gün boyunca vardır. Marmaris’e ulaşmak için ise otobüse binilebilir. Otobüsler İstanbul’dan 13 saatte, İzmir’den 5 saatte ve Ankara’dan 10 saatte Marmaris’e ulaşmaktadır. Ayrıca uçak yolculuğu tercih edilerek Marmaris’e en yakın mesafede bulunan Dalaman Havalimanı’na da inilebilir. Havalimanından transfer veya servis hizmetleri mevcuttur.

Marmaris’in eğlencesinden yararlanıp ta gün içini ve uyuma saatlerini daha sakin geçirmek isteyenler için hemen yakında ayrı bir turizm merkezi olarak gelişen bir yer var: İçmeler. Çok sayıda otel bulunmasına rağmen, yapılan çevre düzenlemesiyle yeşili ve çiçeği bol, yürüyüş yolları geniş, plajı her zaman temiz bir beldedir İçmeler. Beldenin girişindeki park botanik bahçesi gibidir. Parkın hemen arkasında yer alan Sanat Sokağı geleneksel el sanatlarından Marmaris’li ressamların resimlerine kadar pek çok sergiyi barındırır. İçmeler’i ortadan kesen dere yapılan düzenlemeyle beldeye güzel bir hava katmıştır. Derenin iki yakası hediyelik eşya satıcıları, elişi sergileriyle renkli ve canlıdır. Yeme, içme ve eğlence açısından da çok zengin seçeneklere sahiptir, İçmeler. Daha fazlasını isteyenler için Marmaris bir kaç adım ötededir. Marmaris – İçmeler arasında çok sık taşıt bulunuyor. İçmeler’in eskiden şifalı içmeleri varmış, şimdi boşuna aramayın ve pet şişedeki sularla yetinin. İçmeler plajı denize girmek ve su sporundan yararlanmak için uygundur. Parkın arkasında açılan Su parkı özellikle çocuklu ailelerin büyük ilgisini çeker. Aşırı yapılaşmaya ve kalabalığa rağmen plajı ve deniz suyu temiz kalabilmiş. Ama daha temiz deniz ve daha az kalabalık isterseniz, tekne turlarına katılıp çevre koylara gitmelisiniz. Modern ile geleneksel yapı İçmeler’de bir aradadır. Sahilin hemen arkasında, yürüme mesafesindeki Köyiçi ve daha ilerideki kanyonun girişindeki tesisler doğa ve eski köy yaşamı tutkunları içindir.

İÇMELER PLAJI VE YAKIN PLAJLAR

İçmeler, Marmaris’in en önemli beldelerinden bir tanesidir. Konaklama imkânının bolluğu, plajı verimli bir şekilde kullanmaya engel değildir. İçmeler’den oldukça keyifli bir şekilde denize girilebilir. İçmeler Plajı’nın muhteşem bir seyir görüntüsü vardır. Plajdan karşı tarafa baktığınız zaman muhteşem bir deniz ve küçük adacıklar gözünüze çarpar. Ormanlarla kaplı yüksek tepeler, size dinlenme imkânı verir. İçmeler Plajı’na yakın olan plajlar arasında ise Turunç ve Kumlubük bulunmaktadır. Turunç Marmaris’e 21 km uzaklıktadır. Temiz bir plaja ve berrak bir denize sahip olan bu bölgede tesisler mevcuttur. Hemen yan koyunda Kumlubük bulunmaktadır. Burada hiç tesis yoktur. Fakat bir başka alternatif olarak önümüze çıkmaktadır. Oldukça temiz bir denize sahiptir.

İÇMELER’İN MUTFAĞI NASILDIR?

İçmeler; denizi, doğası ve atmosferi kadar mutfağıyla da ön plana çıkmaktadır. Tipik Akdeniz ve Ege mutfağının bulunduğu bu bölgede; zeytinyağlılar, ot yemekleri ve salatalara sıkça rastlamak mümkündür. Ayrıca taptaze deniz ürünleri de tüketilebilir. Yerel lezzetleri arasında ise kıstırma, çıtırmak tatlısı, çıntar köftesi, ballı kabak ve katmer gibi yiyecek ve tatlıları bulmanız mümkündür. Kebap ve köfte alternatifleri, birçok restoranda hızlı tüketim için bulunmaktadır.