TAYFUN TALİPOĞLU DAKTİLO MÜZESİ – ODUNPAZARI – ESKİŞEHİR

Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi, Odunpazarı, Eskişehir’de yer alan daktilo müzesidir. Restore edilen Şamlıoğlu Konağı’nda 2016 yılında açılan ve koleksiyonu bakımından Türkiye’deki ilk müze olma niteliği taşıyan Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nde, ülkedeki çeşitli isimlerin daktiloları sergilenmektedir.

MÜZE GEÇMİŞİ

Müzenin yer aldığı, Dede Mahallesi’nde bulunan Şamlıoğlu Konağı, Odunpazarı Belediyesi tarafından restore edildi. Mayıs 2016’da açılışı gerçekleştirilen müzeye, en çok daktilo bağışı yapan kişi olmasından ötürü Tayfun Talipoğlu’nun ismi verildi.

Müzede, daktiloların yanı sıra Bülent Ecevit’in bir balmumu heykeli de yer almaktaydı. Talipoğlu’nun Mart 2017’deki vefatının ardından kendisinin bir balmumu heykeli yapıldı ve Mayıs 2017 itibarıyla müzede sergilenmeye başlandı.

KAYNAK; WİKİPEDİA