ORDU BOZTEPE TELEFERİK HATTI – ORDU

Ordu Boztepe teleferik hattı, karadenizin en meşhur turizm bölgelerinden biridir. Karadeniz sahil yolunun ortasında yer alan Ordu, doğal güzellikleri ve manzarası ile hem direkt hem de yolda ziyaret eden misafirleri ağırlayan önemli bir turizm merkezidir.

Ordu, karadeniz bölgesinin en şirin ilçelerinin başında geliyor. Orta karadenizde yer alan Ordu, doğal güzellikleri, boztepe teleferik hattı, sahili, yayları ve kültür turları ile turizm potansiyelini gün geçtikçe arttırıyor.

Ordu teleferik hattı, sahil bölgesi ile il merkezinin en yüksek bölgesi olan Boztepe’yi birbirine bağlıyor. Teleferik hattının toplam uzunluğu 2350 metre’dir ve hem acilden hem de Boztepe’den ikili halde sefer işletilmektedir. oldukça yoğun bir turist ilgili göre teleferik hattı ile yolculuk ortalama 10 dakika sürmektedir. teleferik hattında yer alan vagonlar, Ordu’nun ilçeleri ile isimlendirilmiştir. Görevliler gözetiminde teleferiğe binen ziyaretçiler, teleferik yolculuğu sırasında karadeniz müzikleri eşliğinde eşsiz manzaranın seyir keyfini sürdürmektedirler. Kabinler 8 kişiliktir. Toplam 28 kabin bulunmaktadır.

ORDU BOZTEPE TELEFERİK SAATLERİ

Teleferik hattında yaz ve kış saatleri uygulanıyor. Akşam da seferler düzenleniyor. Kışın Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10.00-21.00 ile Cuma ve Cumartesi günleri 09.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriliyor.

Gidiş dönüş olarak almanız durumunda tam bilet 10 TL olarak sunuluyor. Öğrenciler için 8 TL olan çift yönlü bilet, tek yön olarak almanız durumunda ise  normal 6 TL, öğrenci için 5 TL olarak ücretlendirilmektedir. 0-6 yaş arasındaki çocuklar ise teleferikten ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

BOZTEPE’DE NELER YAPILABİLİR?

Güzel bir kahvaltı yapılabilir, et yenilebilir, yamaç paraşütü yapılabilir, piknik yapılabilir… Bu konuda seçeceğiniz oldukça çok. Üstelik Ordu’da konaklamak için Boztepe’de yer alan otelleri de tercih edebilirsiniz. Boztepe’nin manzarası tam olarak Ordu ve Karadenize dönük olduğu için, sisli olmadıkça eşsiz bir doğa görünümü sizi bekliyor diyebiliriz. Yamaç paraşütü fiyatı 250 TL olup, önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ordu’da yamaç paraşütü, yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir ve sahile iniş yapılmaktadır.

ORDU BOZTEPE’DE KONAKLAMA

Boztepe’de konaklamak için farklı alternatifler mevcut. Aşağıda tesislerin listesini görebilirsiniz:

AKAMOY OTEL: Akamoy otel, 8 dönüm arazi içerisine yapılmış 9 dublex daire ile müşterilerini ağırlamaktadır. Müşterilerine yamaç paraşütü ve treking etkinlikleri sunmaktadır. Düğün, kutlama ve etkinlik gibi seçenekleri de müşterilerine sunan otele, aşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz:

Adres: Boztepe Mahallesi, Devecik Mevkii No:20, 52100 Altınordu/Ordu

Telefon: (0452) 505 05 55

RADİSSON BLU HOTEL: Ordu’nun en yeni konaklama tesislerinden biridir. 250 TL civarı fiyatlarla iyi bir hizmet alıp bura da konaklayabilirsiniz. Tesis içinde 130 civarı oda ve lüks suits bulunmaktadır. Aşağıdaki bilgilerle kendilerine ulaşabilirsiniz:

Nizamettin Mah.Boztepe Küme Evleri Mevkii No:54/1 Ordu Türkiye

KAYNAK: UZUNGOLTUR.NET