EREĞLİ TREN GARI VE EVLERİ – KONYA

Ereğli deyip geçmeyin: Tarihi neredeyse bağlı olduğu Konya kadar eski olan bu Toros kentinde Roma, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalma birçok tarihi kalıntı bulunuyor. Hatta Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bile adı geçen Ereğli’nin tren istasyonu tarihi Bağdat Demiryolu’nun duraklarından birisi olarak göze çarpıyor.

Ereğli’nin tarihine tanıklık etmiş yerlerinden olan Ereğli Tren Garı bekleme salonu restorasyonunda sona gelindi. Tarihi binanın restorasyonunu tamamlamak üzere olan ekipler çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Yaklaşık 110 yıllık bir geçmişe sahip olan gar her karışında binlerce anıyı saklıyor. Ereğli’nin tarihine tanıklık eden garın bekleme salonu restorasyonu için aslının korunmasına özen gösteriliyor. Garın zarar görmüş olan yerleri ise tarihi dokusuna uygun olarak yenileniyor.

KAYNAK: EREĞLİ KAYMAKAMLIĞI