DİREKLİ KAYA – AMASRA – BARTIN

Hem tarihi hem de turistik bir nokta olan Direkli Kaya, 7 metre uzunluğunda olup, denizi aydınlatmak için inşa edildiği bilinmekte. Cenevizliler tarafından inşa edildiği tahmin edilen bölgede, denize bağlantısı olan bir havuz, kayaya oyulmuş basamaklar ile mermerden bir iskele görülür.

Amasra`nın küçük liman mevkisinde bulunan Direkli Kaya, kayaların ustaca üst üste dizilmesi ile oluşturulmuş 7 metre boyundaki tarihi olarak en önemli kalıntılardan biridir. ön bölümde kayanın içi oyularak yapılmış bir havuz göze çarpmakta olup bu havuz halk arasında Amastrist`in havuzu olarak bilinmektedir. Direkli Kaya, Amasra halkının ve misafirlerinin denize girmek için kullandıkları uğrak mekanlardan biridir.

KAYNAK: AMASRA VALİLİĞİ