CAFE CARPOUZA – SELÇUK / İZMİR

Selçuk Tren İstasyonu’nun hemen karşısında yer alan yapı orijinalinde bir otel binasıdır.
Bir zamanlar İzmir’in kordondaki en ünlü otellerinden biri olan “Grand Hotel Huck” sahipleri Ayasuluk’a (Selçuk’a) bir şube açmaya karar verirler. Zira;
İzmir-Aydın demiryollarının açılımından sonra İzmir hinterlandına ulaşım kolaylaşması, ile Antik Efes kentinin de ziyaretçisi artmaya başlamıştı. Ancak bu ziyaretçilerin neredeyse tamamı Avrupa’dan gelen gezginlerdi. Ayasuluğ’a (Selçuk ) artan bu ziyaretçi atağı olur. Fırsatı değerlendirmek isteyen Huck Oteli sahipleri, Ayasuluğ’da yan şube açmaya karar verirler. Ayasuluğ’da yer alan otele “Grand Huck-Ephese ismi verilmişti. . İşte bu şube bugün Carpouza Cafe olarak isimlendirilen mekandır Huck Hotel’e verilen bir başka isim Ayasuluğ Hotel’dir. Yapı Mr. Carpouza’nın önceleri açtığı Ephesos Otel’le karıştırılsa da bahsi geçen Ephesos Otel, şehir merkezinde yer alan Bizans devri su kemerlerinin hemen önüne denk gelmektedir. . Yapı orijinalinde çift katlı olup bugün sadece alt katı korunabilmiştir. Zira yapının 1922 Türk-Yunan çarpışmaları sırasında üst katı yanmış olduğundan tek kat şeklinde restore edilerek korumaya alınmıştır.
Yapı belediye tarafından Carpouza Cafe olarak işletilmektedir.