BOLAMAN MAHALLESİ KONAĞI – (PEMBE KÖŞK) – FATSA – ORDU

Ordu ili, Fatsa ilçesi, Bolaman Mahallesindedir.  iki normal kattan oluşmaktadır. Yapı doğu batı doğrultusunda dikdörtgen planlıdır. Kat ve köşe silmeleri taş malzemeden olup dışa çıkma yapmaktadır. Zemin kat ana girişi güney cephesinde bulunmaktadır. Giriş kapısı dikdörtgen formlu, çift kanatlı ve ahşaptır. Normal kat girişi de güney cephesinde bulunmaktadır. Giriş kotuna tek kollu taş merdiven ile çıkılmaktadır. Normal kat giriş kapısı dikdörtgen formlu, çift kanatlı ve ahşaptır. Yapının pencereleri giyotin penceredir. Yapının doğu cephesinde tüm katlar boyunca çıkması bulunmaktadır. Normal katta batı cephesinde bir, kuzey cephesinde küçük boyutlu iki adet balkon bulunmaktadır. Kuzey cephesindeki balkonların altında S profilli elemanlar bulunmaktadır. Üst örtü kırma çatı olup örtü malzemesi Alaturka kiremittir. Yapının cepheleri sıvalı olup günümüzde pembe renge boyanmıştır.

KAYNAK: KARADENİZ KÜLTÜR ENVANTERİ