BARBAROS EMEK KÜLTÜR VE SANAT EVİ- URLA / İZMİR

Resim sanatçısı Batuhan Bozkurt tarafından “Emek Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürülen Barbaros’un tarihi eski ilkokul binası her gün pek çok sanat severi ağırlamakta. Aslına sadık kalarak restore ettiği tarihi ilkokul binasını hem ev hem de atölye ve sergi salonu olarak kullanan sanatçı her gün pek çok ziyaretçiyi ağırlamakta ve onlarla sohbet etmekte.
Kent yaşamından uzak, sakin ve huzurlu bir yerde sanatıyla istediği gibi ilgilenebilmek için Barbaros’u seçen usta sanatçı Bozkurt, kendisinin 40 yıl önce geliştirdiği teknikle resimlerini yapmakta.
Doğadan topladığı renkli taşları balyoz ile kırdıktan sonra el havanında ince kum haline getirip özel bir yapıştırıcı ile tual üzerinde boya yerine kullanarak resimlerini yapan sanatçının 300 tablodan fazla eseri bulunuyor. Yaptığı resimlerle bugüne kadar pek çok yerli ve yabancı sergi açmış olan Bozkurt, yurt dışında özellikle Almanya’da yaşadığı yıllarda resimde kullandığı tekniği ve eserleriyle Alman basınında sık sık yer almış.
Özellikle mineral taşları kullanan sanatçı, zamanla üç boyutlu perspektif vermeyi de başardığı kendine özgü resim tekniğinde lal kırmızısı hariç elde edemediği renk tonu olmadığını belirtmekte. Sanatçı, yurt içinden ve yurt dışından temin ettiği çeşitli taşları kullandığı resim tekniğine “Mineral Modern Mozaik Çakıl Taşı Resim Tekniği” adını vermekte.
KAYNAK: BARBAROS KÖYÜ COM