Mesire Yerleri

OVACIK KÖYÜ VE MESİRE ALANI – KEMALPAŞA / İZMİR

Ovacık, İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı 48 (Köy’den) mahalleden biridir. Kemalpaşa ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır. Kemalpaşa ilçesinden Turgutlu istikametine doğru 18 km gidiyorsunuz. Bu esnada sırasıyla Armutlu, Ören ve Bağyurdu beldelerine geliyorsunuz. Bağyurdu beldesinin çıkış sınırında Sarılar Köyü sapağından dönüyorsunuz. Önce 1 km sonra Sarılar köyüne ; Yaklaşık 10 km sonra Ovacık Köyüne ulaşıyorsunuz. Rakım 780- 800 metre. Yolculuk esnasında Kemalpaşa ovasının yukarıdan görünüşüne hayran olacaksınız. Ayrıca Kızılçam, Karaçam, Meşe ve Kestane ağaçlarının güzelliği ile bazı kestane ağaçlarının 1000 yıllık olduğuna şaşıracaksınız. KISACA KARADENİZ’İ İZMİR’DE HATIRLAMAK İÇİN KEMALPAŞA’YA GELİP ORADAN 35 KM. GİTMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.