Mesire Yerleri

ARAP PINARI DİNLENME VE PİKNİK ALANI – TİRE / İZMİR

Tire ilçe merkezine 5 km. uzaklıkta olan Arap pınar mesire yeri Tirenin Toptepe gibi yüksek bir tepe üzerindedir.
Restorasyonu Tire Belediyesi tarafından yeni bitirilen Arap pınarı mesire yeri çok daha önceleri Bektaşi Tekkesi idi. Yerin konumu Tire’yi tepeden tüm manzarasıyla görür konumdadır. Bir piknik alanında olabilecek her şey belediyece düşünülmüş. Resmi açılışı yapılmayan yer , şu an sadece sınırlı ihtiyaçlara cevap veriyor.
Arap pınarı mesire yerinin güzelliğini anlatmakta zor. Resimler de bazı şeyleri tam ifade edemiyor. EVLİYA ÇELEBİ bile bu güzel yer için: “Tanımlanmaktan uzak, görülmesi gereken bir yerdir. Babil’in asma bahçeleri gibi yerlerimiz vardır da bunları methetmekte dil yetersiz kalır, kalemler yetmez olur “ der.
Her mevsim görülmesi gereken bir yer olduğunu söyleyebilirim.