Kaplıcalar

KAYNARCA ÇAMURU – DİKİLİ / İZMİR

İzmir ili Dikili ilçesinin 10 km doğusunda bulunan Kaynarca Çamuru 3 km. lik bir alana yayılmış olup, bunun ortasından sıcak su kaynamaktadır. Çevresi sazlık ve bataklık olan bu çamurun deri hastalıkları, ağrılı ve kadın hastalıklarının tedavisine iyi geldiği sanılmaktadır.

İzmir ili Dikili ilçesinin güney doğusunda yer alan ÇAMUR ILICASI jeotermal alanında 720 C sıcaklıkta ve 31/sn debide sıcak su olarak çıkmaktadır.
Doğal çıkan jeotermal su 125 m2 lik açık havuza ve 2 si büyük (6 kişinin girebildiği), 2 si küçük (2 kişinin girebildiği)termal havuzlara verilmektedir.
Ayrıca tabandan yani topraktan doğal olarak çıkan termal suyun üzeri kapatılıp havuz yapılmıştır. Havuza girildiği zaman toprakla su karışınca çamurlu su görüntüsü verdiğinden halk tarafından ÇAMUR ILICASI diye adlandırılmıştır ve bu isimle anılır olmuştur.
Halkımız bu havuzdan saatlik ve günlük olarak faydalanmakta 16 adet ve içinde yalnız iki yatağın olduğu kabinlerde dinlenerek şifalı termal suyumuzdan yararlanmaktadır.
İLETİŞİM VE ULAŞIM;
• E-mail: aksoyersan@gmail.com
• Telefon: 0532 746 86 44
• Ersan AKSOY
• ULAŞIM :
1_ Dikiliden sanayi sitesi yolundan (itfaiyenin bulunduğu yerden) girilecek 3 km sağa sola sapmadan devam edilecek sağda ılıca 2 km yazan tabeladan sağa dönüp ılıcaya varılacaktır.
2_ Yazın kullanılan ikinci ulaşım yolu Dikili çatısından Bargama ya doğru 1 km gittikten sonra ılıca levhasından sağa toprak yola girilip 3.5 km yol alıp ılıcaya ulaşılacaktır.

Not: Bilgiler Ilıcanın resmi web sitesinden alınmıştır.