Kaplıcalar

EMENDERE KAPLICASI EMAN TERMAL OTEL – SINDIRGI – BALIKESİR

Eman Termal Otel, Balıkesir il merkezine 60 km, Sındırgı ilçe merkezine ise 7 km mesafededir. 12 dönüm ormanlık arazi üzerine konumlanmış tek katlı bahçe çıkışlı odalardan oluşan otelimiz, 6 blok ve 28 odadan meydana gelmiştir.

Butik bir tatil köyü şeklinde yapılan otel, muhteşem bir doğaya sahiptir. Tüm alanlar, doğa ile tanışmanızı kolaylaştırmak üzere planlanmış olup, doğal çıkışlı termal olarak nehir şeklinde akan suyun etrafındaki yürüyüş yolunda, dinginliğin ve huzurun tadını çıkarmaya doyamayacaksınız. Ayrıca bu bölgede doğal ortamda yaşayan “Şifacı Balıklar” olarak adlandırılan balıklar bulunmaktadır. Bu balıklar ciltteki hastalıklı bölgelere gelip doğal temizlik yapmaktadır.

Otelde kullanıma verilen termal su, doğal mineralli akratotermal sular grubunda olup kaynağından 33 derece çıkış sıcaklığına sahiptir. Aynı Termal su, odalarda duşlar için 50 – 55 dereceye ısıtılmış olarak verilir. Havuzlara gelen termal su ise tesis dışındaki ayrı bir kaynaktan gelir. Bu suyun da özelliği tesis içerisindeki kaynaktan çıkan termal su ile aynı olup kaynağından 33 derece çıkan termal suyun havuzlardaki ısısı 28 – 30 derecedir. İçinde nefesi zorlayacak herhangi bir mineral bulunmadığından kapalı havuzlarda çok rahat yüzülebilir. İçerisinde bulunan yüksek orandaki selenyumun ve çinkonun antioksidan özelliği sayesinde, çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcıdır. Başta Sedef hastalığı olmak üzere, İktiyozis hastalığı (balık pulu hastalığı), cilt yaraları, yanıklar, egzama, mantar, sivilce, akne, allerji ve kemik erimesine iyi gelmektedir

Tesiste, hepsi termal su ile doldurulmuş, birisi ortak kullanımlı açık, diğer ikisi kapalı bay ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere toplam 3 adet havuz vardır. Kapalı havuzlarda 2 adet de çocuk havuzu olup, havuzlar bölgesinde ayrıca duş, tuvalet ve soyunma kabinleri bulunmaktadır.

Havuzdan sonra saunada terleyip toksin atabilir ve yine termal özellikli Türk Hamamında hamam keyfi yapabilirsiniz. Türk hamamı ve Sauna, konaklayan otel misafirlerimiz için ücretsizdir.

Eman Termal Otel’in tüm odaları telefonlu, uydu kanal televizyonlu, klimalı ve mini barlı olup, kış döneminde yerden ısıtma sistemiyle ısıtılmaktadır. Oda banyolarında, ücretsiz buklet malzemeleri, kullan – at terlikler ve saç kurutma makinesi mevcuttur.

Termal kaynağın bulunduğu ormanlık vadide 4 adet günübirlik aile banyoları da gün içerisinde siz ve ailenizin kullanımına açıktır. Halka da açık olan günübirlik banyolardan otel müşterileri ücretsiz yararlanmaktadır. Termal nehrin kenarındaki orman içinde çay bahçesi (sezon da), mescit de siz konuklarımızın hizmetindedir. Tesis içinde ayrıca, çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ve sevdiklerinize hediyeler alabileceğiniz mini market bulunmaktadır.

Restoran, açık büfe – alakart ve Cafe-bistro konseptleri ile sadece otel müşterilerine değil, diğer konuklara da hizmet vermektedir. Et ve yöresel yemekleri tadabilir, mutfak şefimizin özel tatlılarıyla damağınızı şenlendirebilirsiniz. Hafta sonları muhteşem doğanın eşliğinde el açması yufka ile yapılmış gözleme hizmetimizden (sezonda) ve menümüzden seçeceğiniz farklı yiyeceklerden, alkolsüz sıcak ve soğuk içecek hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

Misafirlerin taleplerine göre, (yeterli katılım sayısına ulaşılması halinde) atlı gezi programı düzenlenebilmektedir. Rezervasyon ve bilgi almak için lütfen otel resepsiyonu ile iletişime geçiniz. Tesisin içerisinde yürüyüş yapabilecek parkurlar mevcuttur.

KAYNAK: KAPLICA TANITIM SİTESİ