SULTAN PARKI ÇEŞMESİ – MANİSA

Manisa Belediyesi, Sultan Camii arkasındaki Sultan Parkı’na tarihi dokuya uygun çeşme yaptı.

Yaklaşık 5 asırlık Mesir Macunu Festivali’nin canlandırıldığı Sultan Camii’ndeki tarihi dokuya Manisa Belediyesi tarafından estetik katıldı. Caminin arka tarafında bulunan ve ismini camiden alan Sultan Parkı’na üzerinde tarihi çizgilerin bulunduğu çeşme yaptıran Manisa Belediyesi’ne vatandaşlar da tam not verdi. Manisa Belediyesi olarak kent tarihinin ön plana çıkarılması amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gelecek nesillerimize kentimizin tarihini en iyi şekilde bırakmak için Manisa Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Tarihe sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda Sultan Parkı’na da tarihi dokuya uygun çeşme inşa ederek, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetimizi vatandaşlarımıza bayram hediyesi olarak nitelendirebiliriz. Kullanıma açılan çeşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. –