PAZARYERİ CAMİİ – MUĞLA

Muğla’nın tam merkezinde mevcut olan eski Pazaryeri Camisi Batıkoğlu Hacı Ahmet Ağa adı ile anılan ve Muğla’da yaşayan biri tarafından 1843 senesinde minaresiz bir şekilde inşa ettirilmiş. Pazaryeri Camisi’ne 1866 yılında ise Köseoğlu Hacı Mehmet Ağa denilen bir vatandaş tarafından camiye tek şerefeli bir minare eklemesi yaptırılmıştır. Bunun ardından ise zaman geçtikçe gerekli olan ve onarımı ilk mimarisinden ödün vermeden Kara Hafızoğlu Hakkı Efendi tarafından 1925 yılında yapılmıştır.

Pazaryeri Camisi’nin giriş kapsının üzerinde bulunan kitabesinde ”Sahib’ül Hayrat Vel Hasenad Muammiri Batıkzade Hacı Ahmet Ağa” yazılıdır. Minare kapısının üzerinde bulunan kitabede ise1866 yılına ait ” Sahib’ül Hayrat Vel Hasenat Muammiri Köse Ahmet Oğlu Yenik Mehmet” yazısı bulunmaktadır.

Kaynak: Menteşe Kaymakamlığı