HACI HASAN CAMİSİ – GÖLHİSAR / BURDUR

Hacı Hasan Camisi Burdur’a bağlı Gölhisar İlçesi’nin Konak Mahallesi Şht. M. Ali Özer Caddesi numara 12 de bulunmaktadır. Cami’nin Yan duvarına konulan tabelada 18. yüzyıl yapısı olduğu yazılmakta. Cami ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlamadık.

Geniş bir bahçe içerisine kare planlı olarak yapılmış ve çatısı kiremit ile örtülmüş. Cami’nin yan tarafında bir de namazgâh bulunuyor.

Caminin içi sade olarak yapılmış herhangi bir süsleme yok. Tavanı ve sermahfili ahşap olarak yapılmış. Caminin ahşap tavanı 10 adet ahşap direkle takviyelenmiş.  Caminin girişinde bir de son cemaat yeri var. Yakın zamanda restorasyon geçirdiği anlaşılıyor.

Cami bahçesinde bir kaç tane mezar bulunuyor. Mezarların birindeki mezar taşı yazısı oldukça silinmiş olduğundan okunamıyor.

Mezarların kimlere ait olduğu bilinmiyor. Cami hakkında hiçbir bilgi yok maalesef.