BÜBEROĞLU HACI MEHMET ÇARŞI CAMİ – ARMUTLU – KEMALPAŞA / İZMİR

İzmir ili, Kemalpaşa ilçesi, Armutlu kazası merkez çarşı içindedir. Mermer kitabesinde Hicri 1302 Miladi 1885 yılında yapılmış olan orijinal ahşap cami yıkılmış, minaresi bir zaman yalnız kaldıktan sonra cami yeniden yapılmıştır. Minare şu anki cami gövdesinden uzaktadır. Kırma çatılı, kiremitle kaplı olan çatı ,ahşap iç taban kaplıdır.
Cami merdivenle çıkılan yüksek bir platformdadır. Son cemaat yeri camekanla kaplı olup, minare çıkış kapısı buranın sağ tarafında küçük bir kapıdan olmaktadır.
Dikdörtgen planlı olan caminin minberi sade olmakla beraber, mihrabı alçı işlemeleri ile oldukça gösterişlidir. Yeşil rengin hakim olduğu cami iç mekanı doğu ve batı cephelerindeki dörder büyük pencere ve kıble duvarında iki büyük pencereyle beraber üst kısımlarında küçük pencerecikler ile aydınlatılmaktadır.