SAULKRASTİ BALTA KAPA (BEYAZ KUMUL) – RİGA / LETONYA

Beyaz Kumul, Saulkrasti’nin en karakteristik yerlerinden biridir. Denizin, Inčupe halicinin ve geniş plajın güzel manzaralarını sunmaktadır

Beyaz kum tepesi, sahilin kumunu Baltık Buz Gölü’nün killi çökeltileri üzerinde süren rüzgarla oluştu. Beyaz, 18 m yüksekliğindeki kum çıkıntısı, eski zamanlarda yerel balıkçılar için bir dönüm noktası olarak hizmet ediyordu. Kumul, adını görsel olarak kumtaşına benzeyen beyaz sertleştirilmiş kum katmanlarından almıştır.

Kumulun çevresi peyzajlı ve düzenlidir, ancak yamaçları güçlendirilmiştir. Kumul, çam ormanı ile kaplanmış olsa da, dik, denize bakan eğimi hala görülebilmektedir.

Beyaz Kumul’a doğru yürürken, yolda Katrīna Lindens var. Efsaneye göre, kısa bir süredir Pabaži sahilinde dinlenen Rus İmparatoriçesi II. Catherine tarafından dikilmişler.

Gün batımı arka

Gün batımı parkuru, Beyaz Kumul’dan Saulkrasti’nin merkezine yaklaşık 4 km rüzgarla gider. Yol boyunca yürürken, Saulkrasti sahilinin tipik manzarasını görmek mümkündür – geniş, kumlu plaj, kum tepeleri, Pēterupi ve kumul orman çamları. Birçok yerde nehir vadisinin ve denizin güzel manzaralarını sunar.

KAYNAK: WWW.LATVİA.TRAVEL

FOTOĞRAFLAR 2016 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR.