GYÖR ‘DAN – LOCKENHAUS’A RESİMLER / AVUSTURYA

LOCKENHAUS – AVUSTURYA

Lockenhaus, Avusturya’nın Burgenland eyaletindeki Oberpullendorf ilçesinde bir kasabadır. Kasaba, kemancı Gidon Kremer tarafından kurulan yıllık Lockenhaus Oda Müzik Festivali ile ünlüdür.

TARİH

Şehir, krallığın 1000 yılında kurulmasından bu yana (1920 / 21’e kadar tüm Burgenland gibi) Macaristan’ın bir parçasıydı. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra “Deutsch-Westungarn” (Burgenland) , Trianon Antlaşması’nın yoksun bırakılmasıyla Avusturya’nın bir parçası oldu. Macaristan, dokuz yüzyıldan fazla bir süredir elinde tuttuğu topraklarının yaklaşık% 70’ine sahipti.

Oyuncu Ludwig Stossel, 1883’te Lockenhaus’ta doğdu ve Amerika’ya göç ettikten sonra Casablanca da dahil olmak üzere birçok Hollywood filminde rol aldı . Stossel ailesinin üyeleri, 1938’e kadar var olan köydeki Yahudi cemaatinin bir parçasıydı. Holokost’ta öldürülen Lockenhaus’taki Yahudi cemaatinin üyelerine yönelik bir anma töreni 2008’de açıldı.

Kalenin efendileri

Lords of the Castle Lockenhaus’un tarihsel soyu arasında Güssinger (1266–1390); Kanizsay (1390–1535); Nádasdy (1535–1676); Esterházy (1676–1968); Profesör Paul Anton ve Margaret Keller (1968–1980); ve Profesör Paul Anton Keller Vakfı – Castle Lockenhaus 1980’den beri.

ERKEN TARİH

Burg Lockenhaus bölgesindeki yerleşim yerleri Taş Devri’ne tarihlenmektedir. Buraya yerleşen İliryalılar ve Keltler , ilk olarak 1242 tarihli yazılı kayıtlarda görünmesine rağmen, yerel olarak mevcut olan inşaat malzemeleri ile 1200 civarında kaleyi inşa etmekle tanınırlar. Burgenland’ın en eski kalesi Burg Lockenhaus, bölgeyi Moğollara karşı savunmak için inşa edildi.  Romalılar bölgeyi ilhak ve bir parçası olarak dahil Pannonia eyaleti altında Roma İmparatorluğunun. Kalede Alman ve Slav halkı yaşadı. Önemli sahipler dahil: Duke Frederick Warlike , Henry II arasında Güssing’e , Bohem kralı Ottokar II ve Kral Maximilian II . Kale, 1337’de Macaristan Kralı I. Charles tarafından yıkıldı.

Kasabaya 1492’de pazar statüsü verildi. Sonunda kale Nadasdy ailesinin yanına gitti. Francis II Nadasdy evli Elizabeth Bathory , soyundan Stephen VIII Bathory olarak tarihe geçti, kan kontes ,  onu işkence ve sadist zevk için yüzlerce kadının öldürmekle, terör saltanatı yüzünden.

17. – 19. yüzyıllar

Kale ve kasaba, 1664’ten beri Lord Teğmen, Kraliyet Konseyi, Baş Meclis Üyesi ve Baş Yargıç Francis III Nadasdy (1622-1671) döneminde önemli gelişmeler gördü. Palatine Nikolaus Esterházy’nin kızı Julia Anna Esterhazy ile evlendi. 1676’da Nadasdy’nin kayınbiraderi Kont Paul Esterhazy kaleyi ele geçirdi. 1683 Türk Savaşı sırasında kasaba ve kalede önemli hasar meydana geldi. 18. yüzyıldaki ayaklanmada, daha fazla yağma ve yıkım vardı.

20. yüzyıl

Birinci Dünya Savaşı sırasında ve onu izleyen dönemde, kalenin statüsünde 1921 yılına kadar hiçbir değişiklik olmadı. Kale, ancak İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Kızıl Ordu yönetiminde yeniden inşa edildi. 1968’de Profesör Paul Anton Keller ve eşi Margaret, o zamanlar harabe olan Lockenhaus Kalesi’ni satın aldı. Yenilemek amacıyla tüm eşyalarını sattılar. Yenileme işleminin 800.000 € ‘ya mal olacağı tahmin ediliyordu ve bunun 500.000 €’ luk kendi parasını harcadılar. Restorasyon tamamlanmadan önce Profesör Keller öldü. Ancak eşi çalışmaya devam etti, görevi tamamladı ve kalenin adını kocasının onuruna “Prof. Paul Anton Keller Vakfı – Lockenhaus Kalesi” olarak değiştirdi. Temmuz 1980’de kurulan bir Mütevelli Heyeti, halktan toplanan daha fazla fonla üstlenilen restorasyon çalışmalarını yönetmiştir. Emekli bir General ve bir finans danışmanı olan Eugene Horvath, tröst faaliyetlerine önemli ölçüde katkıda bulunmuştur.

Burg Lockenhaus, Naturpark Geschriebenstein’ın bir parçasıdır. Kale, Rudolf Steiner’ın gizemli draması The Soul’s Probation’da ortaçağ sahnelerinin geçtiği yerdir.

MİMARİ ÖZELLİKLER

Kalenin pencereleri ve sütunları güzelce dekore edilmiştir ve birçok fresk vardır. Crypt 13. yüzyılın sanatsal tarzını yansıtır.  Binanın merkezinde birinci katta yer alan çift-apsisli Kultraum’a başlangıçta girildi ve sadece tavandaki bir delikten aydınlatıldı; Tapınak Şövalyeleri ile bağlantılı olabilir ve “Şövalye Salonu” olarak da bilinir. Yüksek tonozlu Rittersaal ( Büyük Salon ) başlangıçta toplu yemek ve içmek için kullanılıyordu;  şimdi Gotik çapraz nervürlü tonozlu Gotik Şövalyeler Salonu.  Kırmızı yosunSon Tapınak Şövalyelerinin öldürüldüğü bölgedeki salonun girişinin yakınında ısrarla büyür.  Dış duvarlarda dairesel kuleler vardır ve Şövalye Salonunun üzerindeki yeni bir konferans salonu 600 kişiyi ağırlayabilir. Freskli şapel bir kulededir. Birkaç oda, koridor, merdiven boşluğu ve sıhhi tesisat da yenilenmiştir.

Zindan özellikle dikkate değerdir. Türk mahkûmlar tarafından kayadan oyulmuştu. Bir belgeye göre, 1557’de on altı Türk diri diri yakılmıştır. Bir diğer özelliği ise kült odası olarak adlandırılan ve hakkında çeşitli teorilerin yer aldığı bir yeraltı odasıdır.

Avifaunal Alanları

Binada yırtıcı kuşlara ev sahipliği yapan bir Greifvogelstation bulunmaktadır.  Burada her yıl yaklaşık 1200 yarasa doğurur. Vakıf İdaresi tarafından düzenlenen ve üreme ve çocuk yetiştirme, avlanma davranışı ve diyeti ve yarasaların yıllık döngüsü hakkında ayrıntılı bilgi veren, sesli görsel sunum ve gece görüş cihazları programın bir parçasıdır. İki avlu vardır, alt avluda Burgtaverne vardır.

İşkence odası

Sarmal bir taş merdiven, bir kişi artık ayakların önündeki siyah bir açıklık dışında ilerleyemeyene kadar kademeli olarak daralır. İşkence odası bir içermektedir Demir Maiden , oda merkezinde. Kurban için iki yüzlü bir açıklık vardı ve içinde keskin sivri uçlar vardı. İşkence odasındaki diğer özellikler, dar bir sedir, paslı zincirler, taş toplar, bir tuzak kapısı, kelepçeler, kırıcılar ve kıskaçlardır.

Yeraltı

Gömüt Nadasdy ailesinin kare taşlardan inşa edilmiş ve sütunlarda dinlenme yuvarlak kemerler içinde kemerli. Tek bir dairesel açıklıkla aydınlatılan, bir taşla kapatılabilen uzun bir yer altı galerisi. Bir zamanlar kalenin efendisi tarafından kullanılan odalar süitinin altında yer alan ikinci bir mezar, sağlam kayanın derinliklerine kazılmış ve üzerinde yuvarlak kemerler bulunan uzun bir bodur sütun dizisiyle iki ayrı bölmeye ayrılmıştır. Yeraltı alanının tamamı, ahşaptan oyulmuş heykellerle özenle süslenmiştir ve bazı parçaları hala kalmıştır. İki dar kemerli pencere ile aydınlatılan geniş bir salondan tonoza girilir. Sağ köşede kayanın içine elli kulaç kazılmış bir kuyu var.

COĞRAFYA

Kale tepelik yakın doğu Avusturya’da arazideki en ortasına kurulmuş, silah Vadisi’nde bulunan Macar sïnïr Kőszeg . Lockenhaus kasabasının güneydoğu kesiminde, Viyana’nın yaklaşık 120 kilometre (75 mil) güneyinde ve Graz’ın kuzeydoğusunda karayolu ile aşağı yukarı aynı uzaklıkta.  Şimdi Castle Hill olarak adlandırılan bir tepenin yamacına inşa edildi. Buraya, Eisenstadter Bundestrasse boyunca ekspres otobüs servisi ile ulaşılabilir. Kalenin hemen doğusunda bir göl uzanmaktadır.

TURİZM

Kale tesisleri kültürel etkinlikler, konferanslar, seminerler ve toplantılar için kullanılabilir. Kalenin Festaal’i konserler için kullanılır; Bu merkezinde olduğu Kammermustikfest, Pastör Lockenhaus Herowitsch ve kemancı 1982 başlatılan oda müziği bayram Gidon Kremer Riga. Lockenhaus Oda Müziği Festivali yıllık bir etkinliktir.

GÖRÜLECEK YERLER

Burg Lockenhaus