DOVER’DEN – LOUGHBOROUGH’A RESİMLER – İNGİLTERE

LOUGHBOROUGH – İNGİLTERE

Loughborough ( / lt ʌ f b ər ə / ( dinlemek ) Bu ses hakkında LUF -bər-ə ) bir kasaba olan Charnwood ilçesindeki Leicestershire , İngiltere, koltuğuna Charnwood Borough Konseyi için, ve evde Loughborough Üniversitesi . Kasaba 2011 nüfus sayımında 59.933’lük bir nüfusa sahipti ve 2019’da 67.956’lık bir tahminle Leicestershire’daki en büyük ikinci yerleşim yeri haline geldi, Nottinghamshire sınırına yakın ve Leicester , Nottingham’a kısa mesafeler içinde ,East Midlands Havaalanı ve Derby . Kasaba, dünyanın en büyük çan dökümhanesine – John Taylor Bellfounders – kasabadaki Queens Park’ta bir dönüm noktası olan Carillon Savaş Anıtı, St Paul Katedrali için Büyük Paul ve York Minster için çanlar yaptı.

TARİH

Ortaçağ

Loughborough’ya yapılan en eski tarihsel referans 1086 Domesday Book’taki “Loughburne” idi. II. Henry’nin hükümdarlığından Loughburga olarak ve 1186’daki Pipe Rolls’ta Loughburc olarak bir tüzükte göründü. Adı, “Lough kasabası veya müstahkem yer” anlamına gelir.

SANAYİLEŞME

Loughborough bölgesindeki ilk sanayileşme işareti, 19. yüzyılın ilk yıllarında, Derbyshire’den bir mucit olan John Heathcoat , 1809’da bükülü dantel makinesi olarak bilinen ve dantel ile eldiveni mümkün kılan çözgü tezgahında bir iyileştirmenin patentini aldığında geldi. benzeri görünüm yapılacak.

Heathcoat, Nottingham üreticisi Charles Lacy ile ortaklaşa işini oradan Loughborough dışındaki Hathern köyüne taşıdı . Bu “Loughborough makinesinin” ürünü İngiliz ağı veya bobin olarak bilinmeye başladı . Ancak fabrika 1816’da Nottingham rakiplerinin maaşına düştüğü düşünülen Ludditler tarafından saldırıya uğradı ve 55 çerçeve imha edildi. Bu, Heathcoat’un işini Devon , Tiverton’daki kullanılmayan bir yün fabrikasına taşımasına neden oldu .

1888’de bir belediye başkanı ve şirketin seçilmesine izin veren bir şirket tüzüğü elde edildi. Nüfus sonraki on yıl içinde 11.000’den 25.000’e çıktı.

Kurulan fabrikalar arasında Robert Taylor’ın çan dökümhanesi John Taylor & Co ve Brush Electrical Machines tarafından devralınmadan önce buharlı lokomotifler, ardından motorlu arabalar üreten Falcon fabrikaları vardı . 1897’de Herbert Morris, Moor Lane’deki Empress Works’te 20. yüzyılın ortalarında en önde gelen vinç üreticilerinden biri haline gelen bir fabrika kurdu.

Ayrıca güçlü bir belediye yatırımı da vardı: 1895’te yeni bir kanalizasyon işi, ardından Blackbrook’ta bir su işleri ve 1899’da Bridge Street’te bir elektrik santrali. Şirket 1900’de Loughborough Gaz Şirketini devraldı.

TURİZM

1841 yılında Loughborough ilk hedef oldu paket tur düzenlediği, Thomas Cook , bir için ölçülü olmak grubundan gelen Leicester .

MODERN TARİH

Loughborough 20. yüzyılda büyüdükçe yeni banliyöler kazandı. Loughborough’nun kuzeybatısındaki Thorpe Acre , 20. yüzyılın ortalarına kadar yaklaşık yirmi konutluk bir mezraydı. Daha önce hayatta kalanlar arasında 19. yüzyıldan kalma bir kilise – All Saints Kilisesi, 1845’te inşa edilen ve 1968’de genişletilen Dishley’li Thorpe Acre – ve The Plough Inn adlı bir pansiyon bulunmaktadır . Nüfus, Charnwood Konseyi’nin Loughborough-Garendon Bölgesi’ne sayılır. Oradaki birçok yola şairlerin adı verilmiştir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Thorpe Acre’nin bir kısmı, esasen 1950’lerde Brush Engineering Works çalışanları için, cezasız betondan yapılmış 100 konutla daha da gelişti . [6]1960’larda ve 1970’lerin başında Thorpe Acre, eski köyü içine alan yeni bir mülk kazandı. Loughborough’daki iki ortaokul, Charnwood Koleji ve De Lisle Koleji, 18. yüzyıldan kalma büyük bir geyik parkı olan Garendon Park’ın yaptığı gibi sınırlarında yer alır. Derby Road’un dışındaki orijinal Dishley, 1970’lerde Thorpe Acre ile birlikte yoğun bir şekilde geliştirildi. Derby Road’daki Dishley Kilisesi artık harap durumda. Tarımcı Robert Bakewell (1726-1795) orada gömüldü.

Shelthorpe ve çevresi, Loughborough’nun güneyindeki yeni banliyölerdir. Orijinal Shelthorpe üzerindeki çalışmalar 1929’da başladı, ancak 2. Dünya Savaşı tarafından durduruldu ve 1946’da yeniden başladı. Şu anda iki sıra dükkân var. Castledine Street Extension, Woodthorpe Road ve Shelthorpe Road’daki kavşağı çevreleyen on iki evden oluşan bir grup, muhteşem ama çoğu zaman gözden kaçan bir mimari yapıdır.

Fairmeadows Way ve Shelthorpe’un batısındaki ve üniversitenin güneyindeki çevresi 1970’lerden kalmadır. Bölge, Holywell Drive’dan Hazel Road’a kadar uzanıyor. Bir çocuk bakımevi olan Rainbows ve ikincil Woodbrook Vale Okulu , banliyösünün kenarındadır. Grange Park, bunların güneyinde. İnşaat, Terry Yardley Way to One Ash Roundabout’un tamamlanmasının ardından 2006 yılında başladı. 2018 yılında geliştiriciler William Davis 1000 ev inşa etmişti. Diğer geliştiriciler de Shelthorpe’un batısında ve üniversitenin güneyinde inşaat yapıyorlardı.

William Davis, 2018 yılında konut sakinleri tarafından dükkanlar ve ibadethaneler gibi kamuya açık tesisler vaat edildiğini, ancak William Davis’in bir sitedeki 30 ev daha için planlama başvurusu yaptıktan sonra “bir şantiyede” yaşadıklarını söyleyerek ateş altına alındı. Kamusal amaçlar için kullanılmıştır. Eleştirilere rağmen, ilçe meclisi planları onayladı. Bölgedeki konut projelerinin çoğu tamamlanmıştır.

Persimmon Homes ve William Davis Homes, 2013 yılında Loughborough Sürdürülebilir Kentsel Uzantının Batısı olarak Garendon Park’ta 3.200 ev inşa etmek için tartışmalı planlarını açıkladı. Planlar 2018’de onaylandı ve kısa bir süre sonra yeni bir kavşak yapım aşamasındaydı ve bu da güneydeki yeni Bilim ve İşletme Parkı’na bağlanacak

TAŞIMA

Ray

Loughborough istasyonu, şehre hizmet veren bir ana hat istasyonudur. Network Rail, 2012 yılında istasyonu yeniden geliştirerek platformların uzunluğunu artırdı ve erişimi iyileştirdi; eşzamanlı olarak, yerel meclis çevredeki alanda iyileştirmeler yaptı. East Midlands Demiryolu, Midland Ana Hattı üzerinde güneyde Leicester , Bedford , Luton ve Londra St Pancras istasyonlarına ve kuzeyde Lincoln , Derby , Sheffield , Leeds ve York’a hizmet veren ana operatördür.istasyonları. Londra bağlantısı saatte iki kez olup Eurostar üzerinden Avrupa’ya bağlantı sağlar . Leicester ve Derby istasyonları , İskoçya’nın kuzey-doğusu ile İngiltere’nin güney-batısı arasında çalışan CrossCountry trenlerine transferlere izin verir .

Kasabaya bir zamanlar üç demiryolu yolu vardı: Halen işleyen Midland Ana Hattı, Kayın Kesintileri nedeniyle kapanan Büyük Merkez Demiryolu ve Londra ve Kuzey Batı Demiryolunun bir parçası olan Nuneaton’dan bir şube hattı. Loughborough Merkez tren istasyonu Büyük Merkez Demiryoluna hizmet ediyordu. 15 Mart 1899’da açıldı ve 1969’da kapatıldı, ancak Mart 1974’te Great Central miras demiryolunun bir parçası olarak yeniden açıldı . [9]Demiryolu, Loughborough’nun kuzeyinde ve güneyinde iki bölüme ayrılmıştır. Loughborough Merkez istasyonu, demiryolunun güney kesiminin kuzey terminalidir ve günlük servisler yapılmaktadır. 2017 itibariyle, boşluğu doldurma ve demiryolunun iki yarısını yeniden birbirine bağlama planları vardı.

Bir demiryolu lokomotifi üreticisi olan Bush Traction da kasabada, Loughborough tren istasyonunun yakınında yer almaktadır.

OTOYOLLAR

M1 sadece Loughborough batısındaki bireyin Kavşağı 23 yalan. Kasabanın kuzeyine , A6 yolu üzerindeki Kegworth ve Hathern üzerinden ve 22 numaralı kavşaktan, Copt Oak ve Nanpantan’ın küçük mezrası üzerinden şehrin güney batısındaki 24 numaralı Kavşaktan ulaşılabilir .

OTOBÜSLER

Loughborough çevresindeki yerel otobüsler, Arriva Midlands , Kinchbus , Paul S Winson ve Robert’s Coaches tarafından işletilirken , Centrebus , Nottingham City Transport ve trentbarton tarafından sağlanan Melton Mowbray ve Nottingham’a daha uzun mesafeli hizmetler sağlanmaktadır . Leicester’a çeşitli hizmetler de vardır.

SU YOLLARI

Soar Nehri şehrin doğu tarafından geçer. Loughborough’nun kuzeyinden Trent’e doğru navigasyon , 1778’de Derby Road ve Bridge Street arasındaki Loughborough Wharf’ta sona eren Loughborough Navigation tarafından sağlandı . Daha sonra, Chain Bridge’deki Loughborough Navigasyonuna ve şehrin güneyindeki Soar Nehri’ne bağlanan Leicester navigasyonu inşa edildi. Her ikisi de Grand Union Kanalı’nın bir parçasını oluşturur .

Şu anda terk edilmiş olan Charnwood Orman Kanalı, bir zamanlar Nanpantan’ı (Loughborough’nun batı tarafında) Thringstone ile ilişkilendirdi ve mallar atlı bir vagon ile Loughborough’ya taşındı.

EKONOMİ

Loughborough’nun alışveriş bölgesinin merkezi, şu anda şehrin Odeon sinemasına ev sahipliği yapan bina gibi bir dizi orijinal art deco binayı koruyan trafiğe kapalı Pazar Yeri ve Pazar Sokağı’dır. Pazar Yeri’nde her perşembe ve cumartesi büyük bir açık hava pazarı kurulmaktadır. Aylık çiftçi pazarı var.

Rushes alışveriş merkezi de eski otobüs istasyonunun bulunduğu yere inşa edildi ve ulusal zincirler tarafından işgal edildi. Rushes, Churchgate ve Churchgate Mews ile şehir merkezi alanına bağlıdır; ikincisinin bağımsız mağazaları var.

Yeni bir yol ve yeni konutlarla tren istasyonunun etrafındaki alanı geliştiren büyük bir yeni gelişme olan Doğu Geçidi, 2013 yılında tamamlandı.

Kasaba merkezinin yayalaştırılması Kasım 2014’te tamamlanmıştır. Proje, şehir merkezindeki ekonomiyi iyileştirmeyi ve trafik sıkışıklığından kaynaklanan kirliliği azaltmayı amaçlamaktadır.

Bir hastanenin bulunduğu yerdeki Baxter Kapısı’nda çeşitli restoranların yer aldığı yeni Cineworld sinema kompleksi 2016 yılında tamamlandı.

İKLİM

Britanya Adaları’nın çoğu gibi, Loughborough da serin yazlar ve ılıman kışlarla deniz iklimi yaşar. En yakın Met Office hava istasyonu olan Sutton Bonington içinde Nottinghamshire 5 mil kent merkezinin kuzeyinde nedeniyle yer. Bu bölgede kaydedilen en yüksek sıcaklık 25 Temmuz 2019’da 36.0 ° C (96.8 ° F)  idi.

SANAT VE MİRAS

Loughborough Cemaati Kilisesi

Queen’s Park’taki 1. Dünya Savaşı anıtı carillon

Loughborough, bölgenin doğal tarihini, jeolojisini, endüstrisini ve tarihini yansıtan bir dizi sergiye ev sahipliği yapan , en büyüğü merkezi konumdaki Charnwood Müzesi olan beş müzeye sahiptir . Queens Park’ın yakınında, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarından kalma küçük bir askeri hatıra müzesine ev sahipliği yapan Carillon ve Savaş Anıtı bulunmaktadır. Loughborough Kütüphanesi Granby Caddesi üzerindedir.

Ayrıca şehir merkezinde, güzel ortaçağ All Saints bölge kilisesinin yakınında bulunan Eski Rektörlüktür.1288 yılına dayanan Büyük Salon’un geri kalan kısmı restore edilmiştir ve Loughborough Arkeoloji ve Tarih Kurumu tarafından işletilen küçük bir müzeye ev sahipliği yapmaktadır.

Loughborough, bir asırdan fazla bir süredir John Taylor & Co çan kurucularının evi olmuştur ve firmanın iki katta bulunan bir müzesi – Bellfoundry Müzesi – yüzyıllar boyunca çan yapımının hikayesini anlatmaktadır. AC / DC’nin 1980 tarihli Back in Black albümünün ilk parçası olan ” Hells Bells ” in başlangıcındaki çınlama zilinin kaydı , Carillon savaş anıtındaki Denison zilinin bir çeyrek ağırlığı üzerine yapıldı.

Büyük Merkez Demiryolu istasyonunda, demiryolunun tarihini en eski günlerinden günümüze kadar çift hatlı korunmuş miras demiryolu olarak gösteren bir müze var.

Özel bir sanat galerisi olmamasına rağmen, kasabanın çevresinde son zamanlarda Charnwood Müzesi Birinci Dünya Savaşı Yüzüncü dışarıdan anısına yerel bir sanatçı ve yüklü heykeller Sockman, çorap sanayi ile Loughborough derneği kutlayan bir bronz heykel. Bu, kendisi bir dizi sanat eserinin bulunduğu Loughborough Belediye Binası yakınlarındaki Pazar Yeri’nde bulunabilir.

Loughborough Belediye Binası, konserler, sergiler, müzikaller, komedi gösterileri ve Noel pandomimi gibi bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Gruplar, gösterileri için belediye binasını kullanır.

Etkinlikler ayrıca, gönüllü olarak yönetilen ve profesyonel kadrolu bir kuruluş olan Charnwood Arts tarafından organize edilmektedir ve ilçede yıl boyunca profesyonel performanslar programını teşvik etmektedir. Organizasyon, 1980 yılında başlayan ve Mayıs ayında Queens Park’ta düzenlenen The Picnic In the Park etkinliğinden sorumlu. Charnwood Arts ve Charnwood Borough Council’in ortaklaşa düzenlediği Streets Alive, yılın benzer bir zamanında gerçekleşiyor.

Loughborough Canal Festivali 2014 1997 koştu, Mayıs ayında yıllık bir etkinlik Zincir Köprüsü üzerinde merkezli oldu.

Great Central Railway , şehir merkezinin güneyinde bulunan Loughborough Merkez İstasyonu’nda bulunan miras niteliğindeki bir demiryoludur. Büyük ölçüde gönüllüler tarafından işletilir ve trenler, yılın her hafta sonu ve resmi tatillerde, ayrıca yaz aylarında günlük olarak çalışır.

Her Kasım ayında, sokak fuarı şehrin merkezini ele geçirerek bazı yolları kapatır. Fuar, Çarşamba öğleden sonra Cumartesi gecesine kadar devam ediyor. Fuarda birçok gezinti, eğlence salonu, yemek standı ve oyun var.

Kasabada bir Odeon sineması var. Bu sinema Archibald Hurley Robinson tarafından tasarlanmıştır. Art deco tarzında inşa edilen tiyatroda altı ekran var . Sinema, 1914’te Empire Cinema olarak inşa edildi ve 1936’da Archibald Hurley Robinson tarafından New Empire Cinema olarak yeniden düzenlendi. Yıllar içinde Palm Court ve Ballroom, Empire, Essoldo, Classic, Curzon ve Reel olarak adlandırılmıştır.

Kasabada 2016’da açılan sekiz perdeli bir Cineworld sineması var. Eski Loughborough General Hospital sinemasının bulunduğu yer 2012’de yıkıldı.

EĞİTİM

Loughborough, çeşitli İzci ve Kız Rehberi birimleri, Kız ve Erkek Tugayları , öğrenci kuvvetlerinden ( Hava Eğitim Kolordusu , Ordu Kadet Kuvveti , Deniz Harbiyeli Kolordusu ve Loughborough Dilbilgisi Okulundaki Birleşik Cadet Kuvveti) ile çeşitli üniformalı gençlik organizasyonlarına sahiptir ), bir St John Ambulans Cadet birimi ve yerel İtfaiye ve Kurtarma Servisi tarafından yürütülen bir öğrenci programı. Kasım 2015’ten bu yana, Loughborough’da ayrıca Loughborough College’da bir Gönüllü Polis Cadet birimi de bulunmaktadır.

KAYNAK: VİKİPEDİ, ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ

FOTOĞRAFLAR 2010 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR.