Asırlık Ağaçlar

ALTI ASIRLIK ÇAM AĞACI – SİMAV / KÜTAHYA

Altı Asırlık Çam İlgi Odağı Oldu12.06.2012 13:28 | Son Güncelleme: 12.06.2012 13:28Kütahya Simav’a 16 kilometre uzaklıktaki Gölcük Milli Parkı’ndaki 620 yıllık 26 metre boyundaki çam ağacı piknik amacıyla gelenlerin ilgi odağı oluyor. Vatandaşlar 10 kişinin el ele tutuşarak ancak çevreleyebildiği ağaç ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor. Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, Milli Parkın en yaşlı ve en uzun ağacı olan çamı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun 5 yıl önce eski Orman Genel müdürlerinden Simavlı Doğan Eren adıyla tescil ve kayıt ettiğini bildirdi. Yıldırım, “Gölcük Milli Parkı’ndaki diğer çam ağaçları 150-200 yaşlarında Doğan Eren isimli dev çam ağacımızın nasıl bu kadar yaşayabildiği, ağır kış koşullarına rağmen nasıl ayakta kaldığı bilinmiyor. Ancak biz bu ağacımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Simav’da bunun gibi birçok anıt ağaç var. Hepsinin TEMA ve Orman İşletme Müdürlüğümüz işbirliğinde tescilleri yapıldı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı