MARMARİS MÜZESİ – MARMARİS / MUĞLA

Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi içinde yer almakta. Kalenin 1980-1990 yılları arasındaki restorasyonu sonrasında alan 1991 yılında müze olarak hizmete girmiş. Marmaris Müzesi’nde yedi kapalı bölüm bulunmakta. Bunlardan ikisi arkeoloji salonu olarak, biri de etnografya salonu olarak hizmet vermekte. Kalan bölümler ise sanat galerisi ve depo olarak kullanılmakta.

Marmaris Müzesi’nin arkeoloji bölümünde Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait amfora parçalar ile Knidos, Hisarönü ve Burgaz bölgelerinde yapılan kazılarda bulunan çömlek ve cam işi eşyalar, sikke ve süs eşyaları sergilenmekte. Etnografya bölümünde ise Osmanlı dönemine ait dokuma işleri, kilim, mobilya, bakır mutfak gereçleri, silahlar ve süs eşyaları sergilenmekte. Marmaris Kalesi, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemekte, Marmaris’e hakim bir konumda olup gündüz ve gece ziyaret edenler için güzel bir gezi olacağı şüphesiz.

Kaynak: Marmaris Belediyesi