GÜDÜK MİNARE CAMİ – SEFERİHİSAR / İZMİR

İzmir ili, Seferihisar ilçesi, Merkez mahalle mevki, Çolak İbrahim mahallesi, Kısa sokakta olan cami GEÇ OSMANLI DÖNEMİ eseridir. Yapım tarihi bilinmeyen cami 1953 yılında özellikle üst örtü ve dış duvarlar köklü bir onarım geçirmiştir. Orijinalliğinin büyük bir bölümünü yitiren cami ibadete açıktır.

Kare planlı, düz çatılı camiye giiriş son cemaat mekanından sağlanmaktadır. Harim, düz betonarme tavan ile örtülüdür. Mihrap yapının büyüklüğüne göre uzun ve geniş tutulmuştur. Sade görünümlüdür. Cami düz beton harçla sıvalıdır. Alt kattaki pencereler dikdörtgen, üst kattakiler ise, yuvarlak kemerlidir.

Caminin kuzeybatı köşesinde yer alan minare çokgen kaide üzerine oturmakta olup, gövdesi bodur yapılıdır.