BUDALA SULTAN TÜRBESİ – TEKKE KÖYÜ – ELMALI / ANTALYA

Abdal Musa nın Dergâhında Budala Sultan uzun yıllar hizmet etmiş bir derviştir. Dergâhın yemek pişirme işleri ile meşgul bir Derviş. Abdal Musanın ahçısıymış, cemden sonra dağıtılmak üzere lokma pişirirmiş. Bir gün odun bitmiş lokması yetişmeyecek diye kaygılanır ve ayaklarını ocağın altına verir bunu gören Abdal Musa, ey budala budala ne yapıyorsun demiş, adı budala olmasının nedeni böyle anlatılır.

Mekânı yani türbesi Antalya-Elmalı -Tekke köyünde Abdal Musa nın orada o tepelik dağın ucundadır.

Abdal Musa türbesinin güneyinde tepe üstünde bit türbe daha vardır. Bu türbede (Gözcü Budala Sultan)’ a aittir. İçinde bir adet lahit bulunmaktadır. Çatısında güzel bir âlem vardır. Bu türbenin hemen yanında yani güney tarafında genişçe bir alanda kırklar makamı mevcut olup, ortasında da sema meydanı vardır.