BAYRAKLI DEDETÜRBESİ – KUŞADASI / AYDIN

Kuşadası ilçesi Bayraklı Dede mahallesi Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi yakınlarında bulunan bu türbe ve içindeki mezar hakkında yeterli bilgi yoktur. Halk arasında Bayraklı Dede olarak bilinen bir pir hakkındaki bilgiler muhtelif rivayetlerden ibarettir. Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından bir ara kapısına “ Şehitler Türbesi “ levhası asılan ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından verilen sert tepkiler üzerine tekrar  kapısına Bayraklı Dede türbesi levhası asılan bu türbe ve içindeki mübareğin kim olduğuna dair hiçbir bilgi bulunmuyor..

Türbenin içinde iki adet mezar bulunuyor, her iki mezarın başında da mezar taşı var ama birisi bayrakla örtüldüğü için ne yazdığını okuyamadık. Diğer mezar taşında da bir dörtlük var.

Şöyle yazıyor:

Hüvel baki,

Nazar eyle mezarımın taşına

Gafil olma aklını al başına,

…..         ….     ….

Son satır biraz karışık olduğundan tam olarak okuyamadık, ama mezardaki zatla ilgili bir satır olduğunu zannetmiyoruz. Türbe kapalı olduğundan içeri girip bakamadık… İçeri girilse belki yakından bakılarak çözülebilinir…