Su Kemerleri

SU KEMERLERİ – MİLAS / MUĞLA

Milas’ın  Doğu  tarafında  bulunan  su  kemerleri,  yüksek  dağlarla  çevrili  doğu  yamaçtaki  dağlardan şehre  su  getirmek  için  inşa  edilmiştir.  Arazinin  konumuna  göre  kimi  yerde  tek  katlı  olarak  inşa  edilen yapı,  ova  tarafında  iki  olarak  yapılmıştır.  Kent  içerisinde  de  devam  eden  kemerler,  olasılıkla  Baltalı  Kapı olarak bilinen yapıyı da içine alacak şekilde uzanmaktadır. Su  kemerlerini, 2,5  kilometre  boyunca  izlemek  mümkündür. Duvar  örgüsünde,  devşirme malzeme   kullanılmıştır.   Kemerlerin statik yapısı olan taş işçiliği, bunların, Geç roma döneminde yapıldığını  ortaya  koymaktadır.  Suyolu  olasılıkla, Şeyh  Dede  türbesinin  doğusunda  toplanan  birçok kaynağın sularını kente taşımıştır.

Fotoğraflar internetten alıntıdır.

Kaynak: Milas Kaymakamlığı