Saat Kuleleri

BEYŞEHİR- SAAT KULESİ – BEYŞEHİR – KONYA

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yapımı tamamlanan saat kulesi . 24 Nis 2015 hizmet vermeye başladı.
Birçok tarihi değere sahip olan Beyşehir artık tarihi ve estetik görünümlü bir saat kulesine kavuştu. Son dönemde görsel zenginlik üzerine çalışmalarına hızla devam eden Beyşehir Belediye’si Ali Akkanat Caddesi üzerinde bulunan kavşağa saat kulesi inşa ettirdi. Üzerinde Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan, 10 metre yüksekliğinde, görselliği ile tarihi ve estetik bir görünüme sahip olan saat kulesi kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan saat kulesi ile ilgili açıklamada bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Bizler Beyşehir’in tarihi bir şehir olduğunun farkındayız ve tarihi bir dokuya uygun yeni bir simge yaparak şehrimize görsel zenginlik katmak istedik. Bu saat kulesi hem zamanı gösterecek hem de ihtişamıyla Beyşehir’in simgeleri arasına girecek.

KAYNAK: BEYŞEHİR HABER AJANSI