TERS EV – PAMUKKALE / DENİZLİ

Ters Ev diğer adıyla Ters Villa Pamukkale yolu üzerinde bulunuyor. İlk girişte sarı rengiyle dikkatinizi çekiyor. Kapıdan içeri girdiğinizde alışık olmadığınız bir görüntü sizleri bekliyor. Evin içinde kullanılan eşyalar gerçek ölçülerinde. Ters evi hafta içi öğleden önce 10:30 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliniyor.

Ters eve gelen ziyaretçiler, tamamen gerçek eşyaların kullanıldığı odalarda, fotoğraf çekme imkânına sahip oluyor. 40 ton çelik kullanılarak 6 ayda tamamlanan ters ev, gelin damat fotoğraf çekimlerinde ve evlilik tekliflerinde dekor oluşturmaya devam ediyor. Özel mimariyi Denizli’ye kazandıran Süleyman Cengiz, “Evin dış mimarisi çok ilgi görüyor. Ters olduğu gibi, yüzde 9 yana, yüzde 8 öne eğilimi var. Bir gün yaşlı bir teyzemiz geldi ve ‘Geçmiş olsun, rüzgârdan mı döndü ev. Temelini sağlam atmadınız mı yavrum. Cana geleceğine mala gelsin’ diye gayet samimi şekilde duygularını dile getirdi. Bir amcamız da ustalar çalışırken gelmiş ve evin ters olduğunu fark etmemiş ama eğimini gözden kaçırmamış. Ustayı çağırarak, ‘Usta eğrilik var, görmüyor musun? Yol yakınken düzelt’ demiş. Ustamız da bozuntuya vermeden, ‘Haklısın abi’ diyerek uyarısı için teşekkür edip gönlünü almış” dedi.

DÜNYANIN İLKİ KALİNİNGRAD

Dünyanın ilk ters duran evi Rusya’da inşa edilmiş. Kaliningrad’da inşa edilen iki katlı evde çok fazla eşya bulunmuyor. İlk ev olması sebebiyle daha sade bir dekorasyona sahip olmasına rağmen evin kendine ait ters duran bir garajı da mevcut. Tahmin edeceğiniz üzere araba da tavana paralel şekilde duruyor.

TÜRKİYE’NİN İLKİ ANTALYA

Türkiye’nin ilk ters evi olan Antalya Ters Ev, aynı zamanda dünyanın 13. ters evi. 2015 yılında yapımı tamamlanan ters ev 85 metrekare büyüklüğünde. İçerisindeki farklı dekorasyonuyla ziyaretçilerini büyüleyen ters ev, Antalya’nın Kundu ilçesinde bulunuyor. Turistik bir ilçede yer alması sebebiyle ters ev yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiye kapılarını açıyor.

Kaynak: Yeni Asır