TARİHİ KONYA SOKAĞI EVLERİ – KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akçeşme Mahallesi’nde yürüttüğü restorasyon ve cephe düzenleme çalışmaları ile tarihi bir Konya Sokağı oluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çalışmaların tamamlanmasıyla 500 yıl öncesinin Konya’sını andıracak bir ortam oluşacağını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çevresi Düzenleme Çalışmaları kapsamında Mevlana Müzesi yakınlarındaki tarihi Konya evlerinin bulunduğu Akçeşme Mahallesi yeniden elden geçiriliyor. Bölgedeki tarihi dokunun ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında bölgede bulunan eski Konya evleri restore edilip sokak iyileştirmesi yapılarak Konya kültürüne tarihi bir mahalle kazandırılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede kamulaştırma yaptıklarını ve tarihi evleri belirlediklerini hatırlatarak, Belediye olarak düzenleme çalışmaları ile birlikte 3 tarihi Konya evinin restorasyonunu sürdürdüklerini ifade etti.

CEPHE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Çalışmaların tamamlanmasıyla 500 yıl öncesinin Konya’sını andıracak bir ortam oluşacağını kaydeden Başkan Akyürek, yine aynı bölgede bulunan Mengüç Caddesi’nde de sokak iyileştirmesi çalışmalarına başlandığını söyledi. Başkan Akyürek, “Bu projeyle sokak üzerindeki evlerde cephe düzenleme çalışmaları yapılacak. Sokak içindeki tüm binalar tarihi ve kültürel yapıya uygun hale getirilecek” dedi. Başkan Akyürek, restorasyon ve sokak iyileştirme çalışmalarının yıl içinde tamamlanacağını vurguladı.

KONYA KÜLTÜRÜNE HİZMET EDECEK

Restorasyonu yapılan tarihi binaların kültürel amaçlı kullanılacağını, bölgenin kültür turizmine hizmet edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, çalışmalar tamamlandığında bazı tur otobüslerinin bu bölgede, bazılarının da Mevlâna Kültür Merkezi çevresinde park edip hizmet almalarına imkân tanınacağını ifade etti.

Kaynak: Konya Belediyesi