MUSTAFA TAŞÇIOĞLU HAFIZ EVİ – KAYSERİ

Kayseri eşrafından Ömer Taşçıoğlu\’nun Kiçikapı Mahallesindeki 1948 yılında yapılmış evini Kuran kursuna tahsis etmesiyle hafızlık eğitimine başlanılan binada bu zamana kadar yüzlerce hafız yetiştirildi. Eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçları da kurulan Taşçıoğlu Hafız Okulu Yardım Derneği tarafından karşılanıyor.
Taşçıoğlu Hafız Okulu Yardım Derneği Başkanı Ali Rıza Özdereci de öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının 1958 yılında kurulan dernek aracılığıyla karşılandığını söyledi.
Taşçıoğlu\’nun verilen eğitimin kalitesi ile Türkiye genelindeki Kurra Hafızı yetiştiren sayılı yerlerden olduğunu belirten Aslantaş, 1980\’li yıllarda yaşanan sorunlar nedeniyle çok fazla mezun veremeyen okulun son yıllarda yine gözde kurslar arasında yer aldığını söyledi.
Kaynak: A.A