MAKET KÖY – PAMUCAK – SELÇUK / İZMİR

Pamucak-Seferihisar-Kuşadası döner kavşağından Kuşadası yoluna dönünce 300 m. ileride sağda Arvalya Mevkiindedir.
1940 yılında Konya ili Akviran köyünde doğan ve yurdumuzun çeşitli bölgelerinde matematik ve fen bilgisi öğretmenliği yapan Ayhan ÇETİN ve eşi Nazmiye ÇETİN tarafından yapılan bebek ve maketlerden oluşmuş özgün çalışmalara ait oyuncak bebek müzesi bugün turistlerin de gezdiği bir ziyaret alanı olmuştur. Kurtuluş Savaşı kompozisyonu, Anadolu folklor ekipleri, çocuk oyunları ve köylü insanların uğraşlarını konu alan bölümlerden oluşmaktadır.
Bebek, maket ve heykellerden oluşmuş Anadolu köyünün yaşantısını, örf ve adetlerini, çocuk oyunlarını, İstiklal Savaşı yıllarını Türkiye’deki ilk Bebek Müzesi’nde içinizde yaşarcasına görerek geçmişe yolculuğa çıkmak için MAKET KÖY’ü ziyaret etmelisiniz.