KUTLU DOĞUM GÜL BAHÇESİ – TORBALI / İZMİR

Torbalı Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortak çalışması ile yapılan ‘Kutlu Doğum Gül Bahçesi’nin açıldı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Eski İzmir Caddesi üzerindeki 900 metrekarelik alana inşa edilen bahçenin yapımının 4 ay sürdüğünü belirterek Hazreti Muhammed’in anısına yaptırılan eserde emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk ise gül ile Hazreti Muhammed’in birbiriyle özdeşleştiğini ifade ederek, “Peygamber Efendimiz güller gülüdür. O güllerin efendisidir. Adı güzel kendi güzel Muhammed. Torbalı’ya ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Torbalı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kuran’ı Kerim de bulunan her ayet için bir gülün dikildiği bahçede toplam 6666 adet gülfidanı bulunuyor.

Ayrıca bahçede kullanılan 6 adet aydınlatma direği imanın şartlarını, her direkte bulunan 4 lamba 24 peygamberi temsil ediyor.

Dört büyük halifeyi temsil eden dört sütundan ve ortasında Peygamber Efendimiz’i temsil eden gülün bulunduğu bir de anıt var.

Kaynak: haber3.com