KAYAARASI KANYONU – ARAPGİR – MALATYA

Kayaarası Kanyonu Arapgir İlçemize bağlı, muhteşem bir doğası olan yaklaşık 17 km uzunluğunda bir kanyondur. Kozluk Çayı’nın eşlik ettiği Kanyon 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma Kanununa göre 3. derece doğal sit alanı ilan edilmiş.

Kanyon, Serge Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Tarihi Meydan Köprüsü’nde başlıyor, Divriği karayolu üzerindeki Çiğnir Köyü’nde son buluyor.

17 km. uzunluğundaki Kanyon’un, Meydan Köprüsü ile Amir’in Çeşmesi arasındaki yaklaşık 3 km’lik bölümü, çok zor olmayan, kolaylıkla ve keyifle yürünebilecek bir rota. Tek şartımız var: Biraz ıslanmanız gerekebilir. Bu rota üzerinde 8-10 noktada su ile yol birbirini kesmektedir. Yürüyüş rotasını bitirmek isteyenler yolun suyla buluştuğu ve yüksekliği en fazla diz boyunu bulan bu noktalardan geçmek zorundalar. Bu sebeple suda ıslanmasında bir mahsuru olmadığını düşündüğünüz kıyafet ve ayakkabılarla yürüyüşe katılmanız gerektiğini bilmeniz çok önemli.

KAYNAK: MALATYA OTOKAMP