ESKİ HÜKÜMET KONAĞI – BAYINDIR / İZMİR

Yapılışı 1871 yılı olan Eski Hükümet Konağı 1940 yılına kadar hükümet konağı olarak hizmet verdi. Bina 1973 yılına kadar kız sanat okulu olarak kullanıldı. Bu yıldan sonra ise kaderine terk edilen binayı Bayındır Belediyesi 2011-2012 yılları arasında restore etti. Bayındır Belediyesi Eski Hükümet Konağı restorasyon projesiyle Tarihi Kentler Birliği 2011 ulusal restorasyon uygulama ödülü kazandı.
KONAKLAMA SORUNU HAREKETE GEÇİRDİ
İlçede, konaklama alanındaki yetersizliği ortadan kaldırmak için harekete geçen Bayındır Belediyesi 2011 yılında Eski Hükümet Konağı restorasyon projesini başlatıp 2012 Nisan ayında bitirdi. Hazine’den kesin tahsisli olarak belediyeye geçen eski Hükümet Konağı’nın butik otel olarak hizmet vermesi için belediye gerekli tüm yasal işlemleri bitirip, 2013 yılı Nisan ayında binayı kiraladı.
Mülkiyeti Hazineye ait 12 oda, restoran, kahvaltı salonu ve kafeteryası olacak olan 2 katlı butik otelin işletilmesi için Belediye, 2 Nisan salı günü ihaleye çıktı. İhale sonunda 10 yıllığına Su Yatırım, Turizm, Gıda Ltd. Şti. adlı şirket butik oteli kiraladı.
Firma, 16. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nde açılışı yapmak için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Odalarda tarihi binanın dokusuyla uyumlu ahşap mobilyaların kullanacağını belirten firma yetkilileri, restoran ve kafeteryasının halka sürekli açık olacağını belirttiler.