YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ – ESKİŞEHİR

19 Mayıs 2013 tarihinde kapılarını açan Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi, dünyanın birçok ülkesinde bulunan ve ilk olarak 1835 yılında İngiltere’de açılan Madame Tussauds Müzesi’nin Türkiye’deki ilk ve tek örneği olarak dikkat çekiyor. Müzenin tam adı ise Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi.

Müzenin içerisinde canlı ve gerçeğe yakın bir izlenime sahip olan tarihi ve popüler kişilerin balmumu heykelleri yer alıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından müzeye bağışlanan tarihi kişilerin, yerli ve yabancı ünlülerin toplam 160 adet balmumu heykeli sergileniyor müzede.

Eskişehir’in Odunpazarı semtinde yer alan Balmumu Heykel Müzesi, ziyaretçilerine etkileyici bir deneyim yaşatıyor. 5 bölümden oluşan müzenin Salon A denilen kısmında Atatürk ve silah arkadaşları, Osmanlı padişahları ve Cumhurbaşkanlarının balmumu heykelleri sergileniyor.

Salon B bölümünde, basın – yayın, spor ve sanat dünyasından ünlülerin heykelleri, Salon C bölümünde Nasreddin Hoca, Yunus Emre gibi tarihi karakterlerin, Salon D bölümünde ise eski siyaset adamlarının ve günümüz politikacılarının balmumu heykelleri yer alıyor.

Burada küçük bir dipnot düşmekte var; Salon D bölümünde fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor. Yalnızca müzede görevli fotoğrafçılar fotoğraf çekebiliyorlar.

Son olarak Salon E bölümünde de, eğitim, anılar ve ödüllere yer verilmiş. Ayrıca Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de iki adet balmumu heykeli mevcut. Bununla birlikte hediyelik eşya satan küçük bir de hediyelik dükkân bulunuyor bu bölümde.