SİMAV KENT MÜZESİ – SİMAV / KÜTAHYA

Simav Kenet Müzesi, Kütahya İli, Simav İlçesi, Hisarardı Mahallesi, Osman Bey Caddesindedir.

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Cumhuriyet ile yaşıt tarihi Osmanbey İlk Öğretim Okulu, Simav Belediyesince “Kent Müzesi” ne dönüştürülmüştür. Tarihi Osmanbey İlköğretim Okulu 1926 yılında yapılmış, Kütahya İl Özel İdaresi’nin Kültür Varlıklarını Koruma Fonundan sağlanan ödenekle de oldukça başarılı bir restorasyon geçirerek Kent Müzesi’ne dönüştürülmüştür. Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyetin ilk döneminin yapısal özelliğini taşıyan mimari tarzı ile albenisi yüksek bir yapıdır.

85 yıllık tarihi malzemelerin bulunduğu müzede okulun ilk kurulduğu 1930’lu yıllarda kullanılan telefon, telgraf, daktilo, televizyon, kitap, dergi, resim ve özellikle eski diploma tasdikname ve çeşitli belgeler gibi birbirinden ilginç ürünler camekânda sergileniyor. İlçenin ilk tarih köşesi olma özelliği taşıyan müze belediye, öğretmen ve öğrencilerin işbirliği ile kurulmuştur.

Kaynak: haberler.com/Simav-kent-müzesi