Mesire Yerleri

SOMUNCU BABA VE ÇEVRESİ MESİRE YERİ – DARENDE / МΑLΑTYΑ

Malatya Darende ilçesi Zaviye Mahallesi’nde Tohma Irmağı kenarında Somuncu Baba Zaviyesi’nin önünde bulunan Kudret Havuzu bulunmaktadır. Burada balıkların çıktığı su kaynağı ve hemen yakınındaki vadiden geçen Tohma Suyu çevresi mesire yeri olarak yöre halkınca yararlanılmaktadır.
Kudret Havuzu Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı’nın mülkiyetinde olup havuz vakıf tarafından modern bir yüzme havuzu haline getirilmiş çevresine soyunma ve duş yerleri yapılmıştır.

Her yıl binlerce misafir ağırlayan Somuncu Baba Külliyesi dâhilinde; Somuncu Baba Türbesi, Hulusi Efendi Haziresi, Somuncu Baba Müzesi, Hamidiye Çarşısı, Abdesthaneler, Şeyh Hamid-i Veli Kütüphanesi, Kudret Havuzu, Somuncu Baba Çilehanesi, Tohma Kanyonu ve mesire alanları bulunmaktadır.