Mesire Yerleri

İVRİZ KÖYÜ PİKNİK ALANI – KONYA EREĞLİ

Ereğli ilçesinden, İvriz köyü istikametinde, güneye yaklaşık 10 km. lik kıvrılarak giden asfalt yoldan gidilerek İvriz’e ulaşılıyor. Yolun her iki yanı yemyeşil kiraz ve elma bahçeleri ile dolu.

İvriz’ de muhteşem bir kaynak suyu var, çok soğuk, hani derler ya, “karpuz çatlatan” cinsten. Anıtın bulunduğu bölümde, hızla akıyor.  Üstüne köprü yapılmış, bu köprüden geçilerek, İvriz Kaya anıtının yanına gidiliyor. Kaynak, ancak tek bir insanın sığabileceği genişlikteki bir mağaradan çıkıyor. Kaynağın çıktığı mağaranın çevresindeki ağaçlara insanlar bez parçaları bağlayarak dilek tutmuşlar. Burada, her yanınızdan sular akıyor. Mevcut fındık ağaçları ayrı bir güzellik katıyor. Özellikle; yaz mevsiminde, çevre sıcaktan bunalırken, burada kazaksız oturulmuyor, çok serin. Ama, bu serinlik ayrı bir güzellik katıyor. Ayrıca, burada, kendi havuzlarında ürettikleri alabalıkları, çok değişik şekillerde pişirerek müşterilerine sunan kır restoranları var. Izgarada veya tereyağında pişirilmiş alabalık, yanında sumak ve kırmızıbiberli çoban salatası ve hakiki Ereğli şalgam suyu bulunuyor. Buraya has cevizli sucuk İvriz’lilerin kendi imalatları olarak satılıyor. Ayrıca beyaz kirazı ve bu kirazdan yapılan reçelleri de meşhur.