Medreseler

SARI BERBER MEDRESESİ ( SIBYAN MEKTEBİ) – BİRGİ – ÖDEMİŞ / İZMİR

Ödemiş, Birgi çarşı merkezinde moloz taştan yapılmış, kare planlı bir yapıdır. Taş duvarları restore edilirken sıvanmıştır. Kiremit örtülü kubbesi, güneye açılan küçük bir kapısı, cephelerinde pencereleri, içinde mihrabı vardır. Halk arasında Sarı Berber Medresesi olarak anılan bu yapı, mimari özelliklerine göre Osmanlının son döneminden kalma bir sıbyan mektebi ( İlkokul) olmalıdır.

Moloz taştan yapılmış, kare planlı bir yapıdır. Taş duvarları restore edilirken sıvanmıştır. Kiremit örtülü kubbesi, güneye açılan küçük bir kapısı, cephelerinde pencereleri, içinde mihrabı vardır. Halk arasında “Sarı Berber” Medresesi olarak anılan bu yapının, mimari özelliklerine göre Osmanlı’nın son döneminden kalan bir Sibyan mektebi olduğu düşünülmektedir.