Kaplıcalar

KURŞUNLU ŞELALESİ TABİAT PARKI VE KAPLICALARI – SALİHLİ / MANİSA

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Kurşunlu vadisi, belediyenin başlattığı yol düzenleme ve genişletme çalışmaları kapsamında baştan aşağı yenilenirken, bisiklet yolu ve dekoratif aydınlatması, şelaleye yapılan yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemeleri sonrası ortaya çıkan doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor.

Kurşunlu Kaplıcaları, yeşil bir vadinin içerisinde ve Kurşunlu deresinin kenarında yer almaktadır. Salihli merkeze 6 km, Manisa’ya ise 65 km mesafede bulunmaktadır. Salihli Kurşunlu Kaplıcaları’nın deniz seviyesinden yüksekliği 111 m’dir. Suda bulunan başlıca mineraller: kalsiyum sülfat, bikarbonat, sülfat ve hidrojen sülfürdür. Kaplıcaların romatizma, cilt ve kadın hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, sinirsel hastalıklar ile ameliyat sonrası eklem ve kireçlenme rahatsızlıklarının tamamlayıcı tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir. Kaplıca çevresinde belediye tesisleri ve bir tane özel otel bulunmaktadır.

Kurşunlu Kaplıcası; şifalı jeotermal sıcak su havuzları, sauna, jakuzi ve apart içindeki banyo küvetler ile şifa dağıtırken. Vadi içerisinde yürüyüş yolları, piknik alanları ve akarsu üzerindeki dekoratif köprüler, mini su değirmeni ve şelalesi ile ziyaretçi akınına uğramakta…

Salihli Belediyesi’nin işlettiği, çicek serası ve fidanlıktan başlayıp. Yine belediyenin işlettiği Kurşunlu Kaplıcası ve kaplıca içerisinde Kurşunlu vadisi yürüyüş yolları üzerinde Kurşunlu Şelalesi ile sonlandırılan kısa yürüyüş yapmak mümkün……

Çiçek üretim serası, kaplıca içerisinde kaynayan jeotermal su ile ısıtılmakta. Üretilen çiçek ve fidanlar Salihli’nin park bahçe yol kenarı süslemesinde katkı sağlamakta.

Doğal dokusu ve güzellikleri bozulmadan ve doğa ile uyumlu bir şekilde dizayn edilmiş, adeta doğanın içinde kaybolmuş, hoş bir tesis…

Günübirlik havuz ve saunalarda şifa bulup, piknik yapabilir, yeşillikler içinde yürüyüşler yapabilirsiniz. Veya apart tipi şirin evlerde konaklama imkânı var.

2 yataklı, 3 yataklı ve 5 yataklı olmak üzere A, B, C. tipinde üç farklı apart mevcut. Toplam 86. apart. 270. yatak kapasiteli bir tesis. Ayrıca tesis içinde market, pide fırını, lokanta, çay bahçesi, cami var. Otopark ücretsiz. Apart ve diğer fiyatlar makul. Kalmak için önceden rezervasyon gerekiyor.

KAYNAK: SALİHLİ BELEDİYESİ

FOTOĞRAFLAR: MUSTAFA GÜRELLİ